Πρόκειται για τον 66χρονο Δ.Τ., ο οποίος παρουσιαζόταν σαν φυσίατρος ή νευρολόγος και υποσχόταν ότι μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η δράση του ψευτογιατρού ξεκίνησε από το 2009, ωστόσο οι Αρχές ερευνούν περιστατικά και καταγγελίες που έρχονται από το 2002. Τα θύματά του προέρχονταν από διάφορα μέρη της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο.

Η «θεραπεία» που πρότεινε ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του στα θύματά τους βασιζόταν σε δικά τους «θαυματουργά» φιαλίδια και ενέσεις, τα οποία κοστολογούσαν ακριβά. Ένα φιαλίδιο κόστιζε από 100 έως 300 ευρώ, ενώ οι ενέσεις έφταναν έως και 25.000 με 30.000 ευρώ τη δόση.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα προκειμένου να φωτιστεί η πολυετής δράση του, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα από τα 15 που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ψευτογιατρού ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσοδών από εγκληματική δραστηριότητα.megatv.com