Πέντε ασθενείς οδηγήθηκαν στον θάνατο, δεκάδες ασθενείς κινδύνευσαν γιατί διέκοψαν τη θεραπεία τους. Δεκαπέντε κατήγγειλαν την δράση του, δεκάδες ασθενείς έχασαν περιουσίες. Λεία που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής, που εξαπατούσε ασθενείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δήλωνε νευρολόγος και φυσίατρος, έταζε θαυματουργές θεραπείες με φιαλίδια που περιείχαν δήθεν βλαστοκύτταρα.

Πανάκριβες «θεραπείες»

Από 200 ευρώ έως και 25.000 ευρώ κόστιζαν οι δήθεν θεραπείες για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και επιληψία.

Για να γίνει πιστευτός, ο θρασύτατος απατεώνας δε δίσταζε να λέει στους ασθενείς ότι στο παρελθόν ειχε κουράρει και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Υποσχόταν λοιπόν ότι είχε την άμεση λύση, ήταν μάλιστα και προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Και έλεγε ότι: ‘χάρη σε εμένα είναι καλά και είναι καλύτερα από όλους τους πολιτικούς και τον βλέπετε, διότι είμαι ο προσωπικός γιατρός του’. Έρχεται σε εμένα και όχι μόνο εκείνος αλλά και πολύ άλλοι», δήλωσε στο MEGA θύμα του ψευτογιατρού.

Ο Γερμανός συνεργός

Ο ψευτογιατρός ταξίδευε με τους ασθενείς στη Γερμανία, όπου συναντούσαν έναν 72χρονο Γερμανό που συστηνόταν ως γενετιστής. Αφού λάμβαναν την έγκρισή του οι ασθενείς επέστρεφαν στην Ελλάδα και ξεκινούσαν τη δήθεν θεραπεία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς κατήγγειλε τον ψευτογιατρό. Ο άτυχος άνδρας πείστηκε να εγκαταλείψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε και κατέληξε λίγους μήνες μετά.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης όταν κλήθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης να καταθέσει ο 66χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο συνεργός του από την Γερμανία αρνήθηκε να καταθέσει στις γερμανικές αρχές.

«Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν. Απευθύνθηκαν σε μένα και ήθελα να τους βοηθήσω», είχε δηλώσει ο 66χρονος στον πρώτο έλεγχο.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται σε 900.000 ευρώ.megatv.com