Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και πίστεψε στα λόγια του υποτιθέμενου γιατρού. Κανείς από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν στην πραγματικότητα, δεν μπόρεσαν να τον σώσουν από τα χέρια του.

«Ο ασθενής αυτός ήταν διαγνωσμένος με κάθε δυνατή βεβαιότητα στο νοσοκομείο ‘’Παπαγεωργίου’’, ήταν υπό θεραπεία και όταν η αρρώστια άρχισε να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα εξαφανίστηκε από εμάς και έτυχε να βρεθεί στα πλοκάμια αυτής της οργανώσεως η οποία πουλούσε πραγματικά ελπίδα, γιατί τα φάρμακα που υποτίθεται ότι δώσανε έχει αποδειχθεί από την αστυνομική έρευνα ότι ήτανε ανύπαρκτα. Νερό με ζάχαρη», ανέφερε ο νευρολόγος, Ευάγγελος Κούτλας.

Ο αδελφός του θύματος δήλωσε: «Έκανε αυτός ο άνθρωπος τον γιατρό, παρουσιάστηκε ως γιατρός ότι μπορεί να τον κάνει καλά και του έδωσε ελπίδες οι οποίες αποδείχτηκαν ψεύτικες μέχρι που άνθρωπος κατέληξε».

«Πήγαινε από το καλό στο καλύτερο»

Ο 53χρονος ασθενής ακολουθούσε αγωγή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο υπό διερεύνηση φυσικοθεραπευτής εμφανίστηκε ξαφνικά μέσω τρίτου και παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα τον θεράπευε πλήρως.

«Όταν παρακολουθούνταν φυσιοθεραπευτικά ήταν μία χαρά το παιδί. Πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας ο οποίος θα έκανε θαύματα και θα βοηθούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι», είπε ο φυσικοθεραπευτής του θύματος.

Έτσι, ο 53χρονος που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, πείστηκε να τον ακολουθήσει στο σχέδιό του και να σταματήσει τις θεραπείες που ήδη υποβαλλόταν.

«Τις περισσότερες φορές, σταματώντας τη θεραπεία, η αρρώστια παραμένει ανεξέλεγκτη και αρχίζει μία σταδιακή επιδείνωση. Αυτός είναι ο κανόνας. Πολύ σπάνια κάποιος που είναι σε πολύ αρχικό στάδιο μπορεί να περάσει ένα διάστημα χωρίς τη θεραπεία, αλλά τις περισσότερες φορές η εξέλιξη είναι μαθηματική βέβαιη», δήλωσε ο νευρολόγος.

Το σχέδιο του δήθεν φυσικοθεραπευτή είχε μπει ήδη σε εφαρμογή. Όπως είχε προγραμματίσει, κατάφερε να κάνει τον ασθενή να κόψει κάθε επαφή με τους γιατρούς του τάζοντας θεραπείες με βλαστοκύτταρα που θα τον έκαναν να περπατήσει.

«Αυτός μας προέτρεψε να σταματήσουμε κάθε θεραπεία που έπαιρνε με χημικά, με φάρμακα, γιατί δεν οδηγούσε πουθενά και με τα βλαστοκύτταρα και με την θεραπεία που θα έκανε αυτός θα γινόταν καλά. Τον έβλεπα κάθε μέρα να καταρρέει», συμπλήρωσε ο αδελφός του θύματος.

«Τον πίστεψαν οι άνθρωποι»

Αντί να θεραπευτεί από τη νόσο, η κατάσταση της υγείας του 53χρονου επιδεινώθηκε ραγδαία. Κατάφερε να πείσει όχι μόνο τον ασθενή, αλλά και τον οικογενειακό του περιβάλλον.

«Ο αδελφός του μου είπε ότι: ‘’Θα σταματήσουμε τις φυσιοθεραπείες γιατί θα κάνει μία καινούρια προσπάθεια’’. Τώρα είναι και πώς πλασάρει ο άλλος τον εαυτό του. Προφανώς βρέθηκε ένας τυχάρπαστος, είπε ότι είναι γιατρός και θα κάνει θαύματα. Τον πίστεψαν οι άνθρωποι», είπε ο γιατρός.

Όλο αυτό το διάστημα, ο ψευτογιατρός έφερνε δήθεν θεραπείες με πεπτίδια αντί αδρής αμοιβής. Λίγο πριν καταλήξει ο 53χρονος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο αδελφός του, απέσπασε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να του φέρει βλαστοκύτταρα από έμβρυα που όπως ισχυριζόταν θα τον θεράπευαν οριστικά.

«Καταρχάς ξεκινάμε ότι είναι αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Ο άνθρωπος δεν είναι γιατρός, είναι φυσιοθεραπευτής. Δήλωνε γιατρός και μάλιστα νευρολόγος. Αυτό είναι το πρώτο έγκλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει να χειριστεί μία ιατρική νόσο και μάλιστα του νευρικού συστήματος που είναι το πιο ευαίσθητο», είπε ο νευρολόγος κ. Κούτλας.

Οι πραγματικοί γιατροί του ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, είχαν χάσει κάθε επαφή μαζί του, παρά τις καλές σχέσεις που είχαν κατά τη διάρκεια των θεραπειών.

Και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς το έμαθα αρκετά χρόνια από τότε που ο ασθενής μου κατέληξε. Δυστυχώς το έμαθα πολύ αργά και δεν μπόρεσα να παρέμβω. Είχαμε πολύ καλή σχέση με τον ασθενή αλλά χάθηκε για δικούς τους λόγους και έτσι έμπλεξε σε αυτήν την ιστορία».

Ο αδελφός του θύματος μετά τον άδικο χαμό του, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Ο ψευτογιατρός όμως, είχε οδηγήσει στον θάνατο άλλους τέσσερις ασθενείς.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ελπίδα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο νευρολόγος.

Ο κ. Κούτλας αναφέρει πως κανένας γιατρός δεν επιτρέπεται να ζητήσει χρήματα από τους ασθενείς, όταν βρίσκονται σε τόσο άσχημη κατάσταση, και μάλιστα τα χρήματα καλύπτονται στις φαρμακευτικές εταιρίες είτε είναι αφαλισςμνένος κάποιος είτε όχι.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «LIVE NEWS» ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση του ψευτογιατρού αποκαλύπτοντας σοκαριστικές λεπτομέρειες, όσο η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.megatv.com