Το MEGA βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην γενέτειρα του ενός ερκ των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη.

Από την πρώτη στιγμή, στελέχη της Πολεμικής Αεριοπορίας βρίσκονται στο σπίτι του άτυχου πιλότου κοντά στους γονείς του. Δύο στελέχη από την Πτέρυγα 112 βρέθηκαν στο πλευρό του πατέρα και της μητέρας του πιλότου, για ηθική συμπαράσταση. Υπάρχουν επίσης δύο ψυχολόγοι και ένας γιατρός για να συνδράμουν σε κάποια έκτακτη κατάσταση.

Από χθες το απόγευμα φίλοι και συγγενείς σπεύδουν στο σπίτι για να συμπαρασταθούν στους γονείς του 27χρονου.

Ο Περικλής Στεφανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και σπουδασε στην πόλη. ήταν ένα παιδί με πολλά όνειρα, τα οποία και πραγματοποίησε με το να πετάει όπου η υπηρεσία έδινε το σήμα.

Η κηδεία του 27χρονου Ανθυποσμηναγού θα γίνει αύριο στον τόπο καταγωγής της οικογένειας, στο Κιλκίς με όλες τις τιμές.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέφεφερε στην ανακοίνωσή του για το τραγικό δυστύχημα.

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Μαζί με τον κ. Δένδια, στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου βρίσκεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ αναμένονται και εμπειρογνώμονες του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο φαίνεται να οφείλεται στη σύγκρουση του αεροσκάφους σε δέντρα και στην αποκόλληση του πλωτήρα.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο Canadair CL-215, είναι από την πρώτη σειρά αεροσκαφών τέτοιου τύπου που έχει παραλάβει η χώρα μας το 1975, και έχει ακολουθήσει όλη τη διαδικασία της συντήρησης που απαιτείται προκειμένου να πετάει με ασφάλεια.megatv.com