Άγρια κόντρα

Η άγρια κόντρα ξέσπασε χθες κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου άφησε αιχμές κατά του γιατρού για εμπόριο οργάνων.

Α.Κ. : Πείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που στείλατε όργανα παιδιών στο εξωτερικό;

Α.Η. : Παρακαλώ, δωρεά οργάνων να το λέτε.

Α.Κ. : Ποια ήταν η τελευταία φορά πείτε μας.

Α.Η. : Θα σας πω για τις δύο τελευταίες.

Α.Κ. : Όχι, μόνο την τελευταία θέλω.

Πρόεδρος: Τι σας πειράζει; Θα μας πει και μία παραπάνω.

Α.Κ. : Όχι πρόεδρε, γιατί η τελευταία έχει σχέση με την Τζωρτζίνα. Ηλικιακά με την Τζωρτζίνα. Έχει σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Α.Η. : Καμία σχέση.

Α.Κ. : Για ποιον λόγο του έψυξε τον εγκέφαλο; Και αυτό το ρώτησα γιατί ξέρω ότι ο συγκεκριμένος είναι πρωταθλητής στις μεταμοσχεύσεις.

Α.Η. : Δε θα απαντήσω σε καμία ερώτηση του συγκεκριμένου κυρίου.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης απάντησε στον Αλέξη Κούγια με ένα ποίημα του Κώστα Μόντη.

«Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες, φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν»

Συνάντηση Πλεύρη – Ηλιάδη

Σήμερα, ο γιατρός συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, προκαλώντας νέα έκρηξη του ποινικολόγου.

«Έκανε επίσημη τοποθέτηση ο κ. Πλεύρης ότι εμείς, θα ζητήσω τη δικογραφία και αν διαπιστώσω, τι θα διαπιστώσεις κ. Πλεύρη; Έχεις κανένα δικαίωμα να ζητήσεις τη δικογραφία; Ποιο πανεπιστήμιο τέλειωσες;».

«Από την στιγμή που μηνύονται γιατροί για καταθέσεις που δίνονται, ως πολιτικός προϊστάμενος, ως άνθρωποι που υπηρετούν στο εθνικό σύστημα υγείας, θεωρώ αυτονόητο ότι από τις υπηρεσίες που έχουμε στις ΥΠΕ και στα νοσοκομεία θα τους βοηθήσουμε στην νομική τους υπεράσπιση», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Ξεκάθαρη θέση για τη διαδικασία μεταμοσχεύσεων πήρε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, μιλώντας στο MEGA.

«H διαδικασία της όποιας σκέψης για μεταμοσχεύσεις ξεκινά αφού πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος, αφού έχει πεθάνει ο εγκέφαλος και όχι αυτά που άκουσα από τον κύριο Κούγια και δεν ξέρω εγώ ό,τι άλλο ότι πρέπει να ζει ο εγκέφαλος για να συντηρούνται τα όργανα».

Ο ΕΟΜ καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της δωρεάς οργάνων.megatv.com