Η ώρα ήταν 10:20 όταν σήμανε συναγερμός σε αστυνομία και ΕΚΑΒ ότι ένας άνδρας έχει μπει στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, φέροντας καραμπίνα και πυροβολώντας τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 70 ετών, αιγυπτικαής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να ήταν πρώην επιστάτης της εταιρείας.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει»

«Ακούσαμε πυροβολισμό. Τρέξαμε να κρυφτούμε, φοβηθήκαμε ότι θα τελειώσει η ζωή μας», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο MEGA.

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», ανέφερε υπάλληλος της εταιρείας αποκλειστικά στο MEGA, η οποία συμπλήρωσε:

«Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμό. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας που τον φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα».

«Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα στη σκάλα να δω τι γίνεται. Μου είπαν ότι είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί. Βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Ήξερα ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω εάν απολύθηκε», είπε άλλος εργαζόμενος της εταιρείας.

Η πορεία του δράστη

Ο 70χρονος μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ χρησιμοποιώντας την κάρτα του, την οποία είχε κρατήσει, και πιθανολογείται πως γνώριζε τους χώρους του κτιρίου, ίσως και τα κενά ασφαλείας.

Αρχικά μπήκε στον ημιώροφο, όπου πυροβόλησε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ηλικίας 85 ετών, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο έσπευσε να βοηθήσει το στέλεχος που δέχτηκε τους πυροβολισμούς.

Έπειτα, ανέβηκε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου πυροβόλησε μία γυναίκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είναι νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 85χρονος που πυροβολήθηκε κατέχει ανώτατη θέση στην εταιρεία, ενώ οι άλλοι δύο είναι συγγενείς μετόχων της εταιρείας.

Στη συνέχεια ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο πάρκινγκ και αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του. Σημειώνεται πως ο δράστης κουβαλούσε το όπλο σε σακούλα, προκειμένου να μη δώσει στόχο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται σε σοκ, ενώ στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και οι καταθέσεις των υπαλλήλων της εταιρείας, οι οποίες θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στη Γλυφάδα

«Η έκνομη ενέργεια του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης που εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς, δίπλα του το όπλο της έκνομης ενέργειάς του και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι Αρχές εργάζονται εντατικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.



megatv.com