Ο 29χρονος αμυντικός γίνεται ο τρίτος ήρωας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που αποχωρεί από τα καθήκοντά του με τη Γαλλία τον τελευταίο μήνα, μαζί με τους Ούγκο Γιορίς και Στιβ Μανταντά.

Ο Ραφαέλ Βαράν αποσύρθηκε κι επίσημα μετά από σχετική ανακοίνωσή του από τις διεθνείς υποχρεώσεις με τη Γαλλία σε ηλικία 29 ετών και μετά από 93 συμμετοχές με τους «μπλε». Ο Βαράν ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία το 2018 και στη συνέχεια έφτασε ως τον τελικό στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Η τελευταία του πράξη με τη φανέλα της Γαλλίας έγινε κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Αργεντινής τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά στο μήνυμα «συνταξιοδότησής» του ανέφερε:

«Το να εκπροσωπώ τη μεγάλη μας χώρα για μια δεκαετία ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου. Κάθε φορά που φορούσα αυτή την ιδιαίτερη μπλε φανέλα, ένιωθα απέραντη υπερηφάνεια. Το καθήκον να δίνω τα πάντα, να παίζω με την καρδιά μου και να κερδίζω κάθε φορά που πατάμε στο γήπεδο. Το σκεφτόμουν αυτό για αρκετούς μήνες και αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποσυρθώ διεθνώς.

Ως παιδί, θυμάμαι να παρακολουθώ τη Γαλλία του ’98, αυτή την ομάδα, αυτούς τους παίκτες που μας έκαναν να ζήσουμε απερίγραπτα συναισθήματα. Ονειρευόμουν να γίνω σαν τους ήρωές μας και, 20 χρόνια αργότερα, έζησα μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου, που με έκανε πραγματικά περήφανο. Φέραμε το κύπελλο στο σπίτι!

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ακόμα νιώθω κάθε συναίσθημα που ένιωσα εκείνη την ημέρα, στις 15 Ιουλίου 2018. Ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές και αξέχαστες στιγμές της ζωής μου. Αυτή η νίκη που κατακτήσαμε μαζί δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ντιντιέ Ντεσάμπ, κάθε μέλους της διοίκησης και του επιτελείου μας όλα αυτά τα χρόνια, των συμπαικτών μου που υπερασπίστηκαν τη φανέλα μας σε κάθε αγώνα μας.

Αλλά το πιο σημαντικό, αυτή η νίκη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη του καθενός από εσάς σε αυτή την πορεία. Η θέρμη σας, οι πανηγυρισμοί και οι αναμνήσεις από την επιστροφή μας στη Γαλλία θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου.

Ακόμα και μετά την ήττα στον τελικό πέρυσι, με σίγουρα μεγάλη πορεία, μας υποδεχτήκατε σαν ήρωες όταν επιστρέψαμε. Σε κάθε έναν από εσάς, χίλιες φορές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σίγουρα θα μου λείψουν αυτές οι στιγμές μαζί σας, αλλά έχει έρθει η ώρα η νέα γενιά να πάρει τη σκυτάλη. Έχουμε μια ομάδα ταλαντούχων νέων παικτών που είναι έτοιμοι να αναλάβουν, που αξίζουν να έχουν μια ευκαιρία και που σας χρειάζονται.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ. Ράφα»gazzeta.gr