Η ομάδα της Red Bull δεν θεωρεί ότι θυσιάζει την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022 φέρνοντας νέες αναβαθμίσεις για το φετινό, στην προσπάθεια που κάνει ώστε να κερδίσει την Mercedes στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με την γερμανική ομάδα, η Red Bull εφαρμόζει φέτος ένα επιθετικό πλάνο εξέλιξης της RB16B, βελτιώνοντας τα περισσότερα μέρη του μονοθεσίου, όπως το πάτωμα, τις αεροτομές αλλά και τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα. Από τη δική της μεριά η Mercedes εμφανίζεται πιο συντηρητική, αποφεύγοντας τις συνεχείς αναβαθμίσεις, ενώ θα φέρει στο Silverstone το πρώτο της μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το 2021.

Όπως τόνισε ό διευθυντής της ομάδας, Christian Horner, η Red Bull έχει το πλάνο ώστε να εξισορροπήσει την εξέλιξη τόσο του φετινού μονοθεσίου όσο και του επόμενου, μην θυσιάζοντας έτσι την απόδοση της ομάδας στο μέλλον με την επερχόμενη μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς.

“Πρέπει να προχωράμε βδομάδα – βδομάδα, αγώνα με τον αγώνα, και νομίζω ότι η ομάδα κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να ισορροπήσει μεταξύ των προκλήσεων αυτού του έτους και του επόμενου”, είπε ο Horner.

“Δεν είναι κάτι καινούργιο. Θέλω να πω ότι έχουν γίνει πολλά αυτήν τη στιγμή, αλλά στο παρελθόν είχαμε μεγάλες αλλαγές κανονισμών, οπότε πρέπει απλά να ισορροπήσεις τους πόρους σου και να τους εφαρμόσεις σε ό,τι χρειάζεται περισσότερο. Νομίζω ότι η ομάδα εργάζεται απίστευτα σκληρά, εξαιρετικά καλά και αποτελεσματικά”, συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Horner αναφέρθηκε και στον επερχόμενο αγώνα του Silverstone, τονίζοντας ότι η βρετανική πίστα παραδοσιακά ευνοεί τα μονοθέσια της Mercedes καθώς απαιτεί υψηλή κάθετη δύναμη – θα είναι όμως μία ευκαιρία για την ομάδα του να καταλάβει αν πλέον έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι έναντι της γερμανικής σε κάθε είδους πίστα.

“Είναι κρίμα που δεν έχουμε περισσότερους αγώνες στην Αυστρία, γιατί τώρα κατευθυνόμαστε σε μια πίστα που υπήρξε πραγματικά προπύργιο της Mercedes τα τελευταία επτά χρόνια”, είπε.

“Υπάρχουν επίσης διαφορετικές προκλήσεις με την εισαγωγή του αγώνα σπριντ, και μια διαφορετική μορφή εκείνο το Σαββατοκύριακο. Προφανώς, η Mercedes υπήρξε εξαιρετικά ισχυρή εκεί τα προηγούμενα χρόνια. Και ο Lewis έχει επίσης την υποστήριξη καθώς αγωνίζεται στο σπίτι του. Έτσι περιμένουμε να είναι μια μεγάλη πρόκληση”.

“Γνωρίζουμε ότι είναι ένας αγώνας που κυριαρχεί η Mercedes. Θα είναι συναρπαστικό λοιπόν να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε με την απόδοσή μας και στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μας. Νομίζω ότι βρήκαμε ένα σωστό τρόπο δουλειάς με το μονοθέσιο στους τελευταίους αγώνες και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε μέσα σε αυτό το παράθυρο στο Silverstone”, τόνισε ο Horner.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER