Έναν απίθανο μεταγραφικό όρο που υπάρχει στο MLS αποκάλυψε η διαφαινόμενη μεταγραφή του Μάρκο Ρόις στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του είναι ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος αποχώρησε από την Ντόρτμουντ, παίζοντας για τελευταία φορά με τους Βεστφαλούς στον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αναμένεται να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό των Λος Άντζελες Γκάλαξι καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα βρίσκεται μια ανάσα από το deal με την ομάδα από το LA.

Ο όρος των «δικαιωμάτων ανακάλυψης»

Μια μεταγραφή με ανατροπές αλλά και… αποκαλύψεις. Διότι αυτή η υπόθεση του Μάρκο Ρόις έβγαλε στη φόρα έναν απίθανο μεταγραφικό όρο που υπάρχει στο MLS. Πρόκειται για τον όρο των «Discovery rights» ή αλλιώς «δικαιώματα ανακάλυψης». Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος…

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή του MLS, κάθε ομάδα μπορεί να ζητήσει επίσημα από τους ανθρώπους του πρωταθλήματος να προσθέσει στην discovery list της έναν ποδοσφαιριστή. Η discovery list έχει να κάνει με μια λίστα από ποδοσφαιριστές που μπορεί να δείξει επίσημο ενδιαφέρον μια ομάδα. Ουσιαστικά, προσθέτοντας έναν ποδοσφαιριστή στην discovery list της μια ομάδα, αυτομάτως «κλειδώνει» τα… πρωτεία των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, εάν μια ομάδα θελήσει να «σπάσει» τα δικαιώματα ανακάλυψης θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 50.000 δολάρια, με το συγκεκριμένο ποσό βέβαια να μην αρκεί ποτέ.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ισχύει και στη μεταγραφή του Ρόις, καθώς η Σάρλοτ φέρεται να αξιώνει 350.000 δολάρια ώστε να δώσει το «ελεύθερο» στους Γκάλαξι για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του Γερμανού.





gazzeta.gr