Ένα ιδιαίτερο δώρο παρέλαβε από τη διευθύντρια του Roland Garros, την Αμελί Μορεσμό και τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Ζιλ Μορετόν, ο Ράφαελ Ναδάλ. Ένα μικρό αντίγραφο του αγάλματος που παρουσιάστηκε στα courts της γαλλικής πρωτεύουσας είναι πλέον στα χέρια του 14 φορές κατόχου του τίτλου.

Μορεσμό και Μορετόν ταξίδεψαν για τον σκοπό αυτό στην Ισπανία και στην ακαδημία τένις του Ναδάλ για να του απονείμουν προσωπικά το αντίγραφο το οποίο είναι σε κλίμακα 1:10 συγκριτικά με το αυθεντικό άγαλμα. Η ρέπλικα μάλιστα θα τοποθετηθεί στο μουσείο που φέρει το όνομα του σπουδαίου Ισπανού, στο Μανακόρ, εκεί που βρίσκονται και όλα τα τρόπαια που έχει κερδίσει στη διάρκεια της καριέρας του.

“Το Roland Garros είναι το πιο σημαντικό μέρος στην καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος  που έχω αυτό το άγαλμα εκεί”, είπε ο Ναδάλ. “Το να είμαι ικανός να έχω αυτό το αντίγραφο εδώ, στη γενέτειρά μου, στο μουσείο και σε ένα μέρος που είναι τόσο κοντά σε εμένα, στην οικογένειά μου και στην ομάδα μου, κάνει την περίσταση ακόμα πιο ξεχωριστή. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι το έκαναν εφικτό και τώρα είναι εδώ, μαζί με τα τρόπαιά μου ώστε όλοι να μπορούν να έρθουν και να το δουν”.
tennis24.gr