Μπορεί να μην έχασε set, όμως δυσκολεύτηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Μάρτον Φούτσοβιτς, τον οποίο κέρδισε με 7-6(2), 6-0, 6-3, μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Αυτή είναι η 18η φορά, στις 19 παρουσίες του στο 2ο Major της χρονιάς, που ο Νόλε θα βρεθεί στον 3ο γύρο, ενώ παράλληλα έφτασε τις 87 νίκες στο Παρίσι (87-16), αλλά και στις 5 διαδοχικές νίκες σε βάρος του 31χρονου Ούγγρου, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στους “32” της Γαλλικής πρωτεύουσας, ο 36χρονος Σέρβος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που νωρίτερα επικράτησε του Γάλλου Λούκα Βαν Ας με 6-4, 6-3, 7-6(6), για να διατηρήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του 23ου Grand Slam στην καριέρα του.

Αναφορικά με το ματς, στο πρώτο set το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Νόλε αρχικά να παίρνει το προβάδισμα με 3 διαδοχικά games, να διατηρεί την ασφαλή απόσταση μέχρι το 8ο game (5-3), όμως στη συνέχεια ο Φούτσοβιτς επέστρεψε και έσβησε το break που δέχθηκε στο ξεκίνημα (5-5).

Από ένα service game για κάθε πλευρά, με τους δύο τενίστες να οδηγούνται στο tie-break, και εκεί μετά από 18(!) λεπτά ο Σέρβος κατάφερε να επιβληθεί με επιμέρους σκορ 7-2, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για τη νίκη (7-6(2).

Στο 2ο set, ο No2 του κόσμου ήταν καταιγιστικός στο Phillipe Chatrier, καθώς δε χάρισε ούτε ένα game στον Ούγγρο αντίπαλό του, διατηρώντας πλήρως τον έλεγχο και το μομέντουμ στη δική του μεριά, για να απέχει ένα ακόμα βήμα μακριά από την πρόκριση (6-0).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, οι δύο πρωταγωνιστές ξεκίνησαν με break, ενώ στη συνέχεια κράτησαν το ισόπαλο σκορ με επιτυχημένες υπερασπίσεις των service τους (2-2).

Νέο break για τον Τζόκοβιτς, που από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε το προβάδισμα, καθώς με νέο service game, αλλά και ένα ακόμα break έφερε την απόσταση στα 3 game, και δύσκολα υπήρχε επιστροφή στο ματς για τον No83 της παγκόσμιας κατάταξης (5-2).

Ο Φούτσοβιτς κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του, παροδικά, στο 8ο game, με το 3ο προσωπικό του break, αλλά ο Νόλε στη συνέχεια έφτασε στο 8ο δικό του στο παιχνίδι, και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές του (6-3).

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)






tennis24.gr