Νέα “βόμβα” έσκασε στο κάτω μέρος του ταμπλό με τον Γιάνικ Σίνερ (μετά τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ) να αποχαιρετά τη διοργάνωση γνωρίζοντας την ήττα από τον Γερμανό και Νο79 του κόσμου, Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-7(0), 7-6(7), 1-6, 7-6(4), 7-5, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στον 3ο γύρο του Roland Garros. 

Για να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη νίκη ο Γερμανός χρειάστηκε να σβήσει 5 set-points στο 2ο set, αλλά και 2 match-points στο 4ο, “τιμωρώντας” τον Σίνερ για την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Σίνερ που αποχαιρετάει τόσο νωρίς το Roland Garros,   καθώς στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση ο Ιταλός είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στις επόμενες δύο παρουσίες του στο Παρίσι είχε προχωρήσει μέχρι τον 4ο γύρο. 

Ο Σίνερ, ο οποίος στο περσινό US Open είχε αποκλείσει τον Αλτμάιερ στον 1ο γύρο του τουρνουά, τελείωσε την αναμέτρηση με 62 winners και 75 αβίαστα λάθη, ενώ από τη μεριά του ο Γερμανός είχε 60 winners και 70 λάθη. 

Ωστόσο, εκτός από τα αβίαστα λάθη, αυτό που κόστισε στον Νο9 του κόσμου ήταν η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας το ματς με 6/21(!), την ίδια ώρα που ο αντίπαλός του είχε 5/9. 

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι (από το 2020) του Roland Garros ξεκίνησε με τον Σίνερ να απαντάει στο break του Αλτμάιερ (4-3) ισοφαρίζοντας σε 4-4. Οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο πρώτο από τα συνολικά τρία tie-break, με τον Ιταλό να κυριαρχεί και χωρίς να χάσει πόντο έφτασε στο 1-0. 

Όπως και το 1ο έτσι και το 2ο set κρίθηκε στο tie-break με το πλέον δραματικό τρόπο με τον Σίνερ να φτάνει στο 6/3, αλλά τον Αλτμάιερ να σβήνει συνολικά 5 set-points κάνοντας το 9/7 κατακτώντας το set και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο set ο Ιταλός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο Παρίσι και παραχωρώντας μόλις 6 πόντους από το service του και σπάζοντας δύο φορές το service του Αλτμάιερ (3-1, 5-1) πήρε και πάλι το προβάδισμα στο παιχνίδι με 2-1.

Ωστόσο, το καλό μομέντουμ δεν κράτησε πολύ για τον Σίνερ, με τον Αλτμάιερ να ξεκινάει στο 4ο set κατακτώντας τα 3 πρώτα games (3-0), ένα προβάδισμα που στη συνέχει χάθηκε με τον Σίνερ να ισοφαρίζει σε 3-3 και 4-4. 

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Γερμανό καθώς ο Σίνερ έκανε break στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. Όμως ο Αλτμάιερ σβήνοντας 2 match-point πήρε πίσω το break κάνοντας το 5-5 με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν σε ένα ακόμη tie-break. 

Εκεί ο Γερμανός με 5 mini-break ήταν και πάλι νικητής με 7/4 ισοφαρίζοντας και πάλι το ματς (2-2) με το decider να κρίνει τον νικητή. 

Στο τελευταίο set του αγώνα ο Αλτμάιερ “χτύπησε” πρώτος βρίσκοντας break στο 7ο game (4-3), αλλά ο Σινερ το πήρε πίσω τη στιγμή που ο Γερμανός σέρβιρε για τη νίκη ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το καθοριστικό break ήρθε αμέσως μετά με τον Αλτμάιερ να κάνει το 6-5 έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία για να φτάσει στην πρόκριση. 

Στο πιο δραματικό game (διάρκειας 11 λεπτών) ο Αλτμάιερ πήρε προβάδισμα με 40/0 έχοντας τριπλό match-point στα χέρια του. Ο Σίνερ αντέδρασε σβήνοντας και τα 3 match-points, όπως το ίδιο έκανε και στο 4ο, όχι όμως και στο 5ο με τον Αλτμάιερ να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση μέσα σε πραγματική αποθέωση. 

Στη συνέχει ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Φιλανδό Έμιλ Ρουσουβουόρι με 7-6(4), 6-3, 6-4. 

 


tennis24.gr