Αν και προηγήθηκαν με 4/0 στο tie-break του 3ου set Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς λύγισαν από τους περσινούς πρωταθλητές, Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν Ζουλιέν Ραγιέρ με 6-3, 3-6, 7-6(6) μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας στην παρθενική τους συμμετοχή στα διπλά του Roland Garros.

Αυτή ήταν η 3η σερί ήττα για τα αδέρφια Τσιτσιπά από τους Αρεβάλο και Ρογιέρ μετά το Μόντε Κάρλο και τη Μαδρίτη, όμως για μια ακόμη φορά το ελληνικό δίδυμο πάλεψε στα ίσια τους έμπειρους διπλίστες χάνοντας στις λεπτομέρειες. 

Αρεβάλο και Ρογιέρ χρειάστηκαν ένα break (5-3) για να κατακτήσουν το 1ο set, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο “χτύπησαν” και τα αδέρφια Τσιτσιπά στο 2ο set (5-3) φτάνοντας στην ισοφάριση. Η πρόκριση κρίθηκε στο tie-break του 3ου set εκεί όπου οι Έλληνες παίκτες κατάφεραν να προηγηθούν με 4/0, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα μεγάλο σερί από τους κατόχους του τίτλου, οι οποίοι πήραν προβάδισμα με 6/4.

Το καθοριστικό mini-break ήρθε λίγο αργότερα με τους Αρεβάλο και Ρογιέρ να αυξάνουν τη διάφορά σε 9/6 μετά από ένα αβίαστο λάθος του Πέτρου Τσιτσιπάς, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια τους για να κλείσουν το ματς το οποίο και έκαναν με το backhand του Στέφανου Τσιτσιπά να καταλήγει στο φιλέ. 

Στον 2ο γύρο οι Αρεβάλο και Ρογιέρ θα αντιμετωπίσουν τους Νίκολας Μπαριέντος (Κολομβία) και Ρόμπερτ Γκάλογουεϊ (ΗΠΑ), οι οποίοι με τη σειρά τους κέρδισαν τους Γάλλους Νταν Αντέντ και Αλμπάνο Ολιβέτι με 4-6, 6-3, 6-4.


tennis24.gr