Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Roland Garros επικρατώντας του Βρετανού Ντάνιελ Έβανς με 6-4, 6-4, 6-4 μετά από 2,5 ώρες σημειώνοντας την πρώτη νίκη στο Παρίσι μετά από το 2015 όπου και είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Παρίσι! 

Ο Αυστραλός ήταν άκρως επιθετικός καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, ολοκληρώνοντας το ματς με 46 winners και 26 αβίαστα λάθη, βρήκε 10 άσους (4 διπλά λάθη), με το μοναδικό “αγκάθι” τα πολλά χαμένα break-points (5/13) γεγονός που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να τελειώσει το ματς ακόμα νωρίτερα. 

Τέσσερα από αυτά τα χαμένα break-points τα έχασε στο 5ο game του 1ου set, ωστόσο λίγο αργότερα βρήκε το μοναδικό break του set παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο και πιο ανταγωνιστικό set, ο Έβανς προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο από εκεί και πέρα ο εκπληκτικός Κοκκινάκης πήρε τα επόμενα 5 games σπάζοντας δις το service του Βρετανού αυξάνοντας το προβάδισμα σε 2-0. 

Στο 3ο και τελευταίο (όπως εξελίχθηκε) μέρος του αγώνα ο Έβανς απάντησε στο break του Κοκκινάκη (3-2), ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως αμέσως μετά ο Κοκκινάκης βρήκε ακόμα ένα break (5-4) κλείνοντας την αναμέτρηση στο service του παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο. 

Εκεί ο Αυστραλός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Σταν Βαβρίνκα και Άλμπερτ Ράμο Βινιόλας, οι οποίοι αγωνίζονται την Δευτέρα. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)




tennis24.gr