Αν και βρέθηκε πίσω στα sets ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τα επόμενα 3 κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ και με 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4 πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros για 12η φορά στην καριέρα του, φτάνοντας τις 90 νίκες στο Παρίσι τις περισσότερες από κάθε άλλο Major. 

Αυτή ήταν η 346η νίκη του Σέρβου σε Grand Slam (346-47), αλλά και η 45η πρόκριση σε ημιτελική φάση μία πίσω από τον 2ο στη σχετική λίστα (σε άνδρες και γυναίκες), Ρότζερ Φέντερερ και 7 πίσω από την Κρις Εβερτ που σταμάτησε στις 52. 

Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τον προημιτελικό με 11 άσους (5 διπλά λάθη), κέρδισε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο service (60/78), σημείωσε 57 winners, υπέπεσε σε 42 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 4/8 break-points, σβήνοντας τα 8/10 του Χατσάνοφ. 

Ο Ρώσος ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό του ξεκίνημα, αλλά και τα προβλήματα που έδειξε να έχει στο service του ο Τζόκοβιτς και βρίσκοντας break στο 5ο game πήρε προβάδισμα με 3-2 και στη συνέχεια με 4-2 κρατώντας σχετικά εύκολα το service του. 

Μάλιστα λίγο αργότερα απείλησε εκ νέου το service του Τζόκοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει δύο break-points για να φτάσει σε hold και να μειώσει σε 5-4, με τον Χατσάνοφ ωστόσο να κλείνει το set αμέσως μετά με 6-4 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα οι δύο παίκτες κράτησαν το service τους, δεν απειλήθηκαν με break-points λύνοντας τις διαφορές τους στο tie-break εκεί όπου ο Τζόκοβιτς ήταν απόλυτος και χωρίς να χάσει πόντο έφτασε στο 1-1. 

Έχοντας βρει ρυθμό ο Σέρβος ήταν κυριαρχικός στο 3ο set και με δύο break (1-0, 5-2) έφτασε εύκολα στο 6-2 κάνοντας το 2-1 και παραμένοντας ένα βήμα από την πρόκριση. 

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το 3o set άρχισε και το 4ο με τον Τζόκοβιτς να βρίσκει break νωρίς (2-1), και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει σβήνοντας ακόμα δύο break-points του Χατσάνοφ (3-1). 

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο Ρώσος το έκανε στο 8ο game παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (4-4), αφού πρώτο όμως έκανε ένα μεγάλο hold σβήνοντας δύο break-points του Τζόκοβιτς (4-3). 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο break στο τουρνουά για τον Ρώσο, καθώς ο Τζόκοβιτς με νέο break πήρε προβάδισμα με 5-4 και μάλιστα με love-game και στη συνέχεια με ακόμα 4 σερί πόντους έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Στέφανο Τσιτσιπά. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)




tennis24.gr