Την πρώτη του νίκη σε προκριματική φάση Grand Slam σημείωσε ο Φάμπιαν Μαρόζαν, ο οποίος επικράτησε του Αυστραλού Λι Του 6-3, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο στο Roland Garros. 

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο 23χρονος Ούγγρος είχε σημειώσει την έκπληξη της χρονιάς επικρατώντας του Κάρλος Αλκαράθ στον 3ο γύρο του Rome Masters με την πορεία του να σταματάει στους “16” από τη ρακέτα του Μπόρνα Τσόριτς. 

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε μετά από την παρθενική του νίκη σε Grand Slam ότι η πίεση μετά από τη μεγάλη του νίκη στη Ρώμη είναι αυξημένη: “Δεν είναι εύκολο που έπαιξα καλά στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα.”, είπε ο Μαρόζαν.

“Υπάρχει λίγη πίεση γιατί αυτή τη στιγμή και μετά από αυτό που έγινε νιώθω ότι με παρακολουθούν όλο και περισσότερα μάτια. Έτσι νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω στην πρεμιέρα μου. Ο αντίπαλός μου δεν είναι παίκτης για χωμάτινη επιφάνεια, αλλά νομίζω ότι έπαιξε καλά. Εγώ δεν έπαιξα το καλύτερό μου, αλλά δεν πειράζει, δεν γίνεται να είσαι στο 100% κάθε μέρα.”

Στον επόμενο γύρο ο Μαρόζαν θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Κινέζο Σανγκ Γιαντσένγκ, ο οποίος επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας, ο οποίος αγωνίστηκε για 14η φορά στην καριέρα του στο Roland Garros. 


tennis24.gr