Με σύμμαχο την πρόσφατη προϊστορία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ το μεσημέρι του Σαββάτου, στον πρώτο ημιτελικό του Rome Masters.

Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αντιμέτωποι για 12η φορά στην καριέρα τους, με τον Ρώσο να έχει προβάδισμα 7-4 στις νίκες, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής έχει φύγει νικητής στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο “θερμά” rivalries των τελευταίων χρόνων αφού πάντα οι αναμετρήσεις Τσιτσιπά-Μεντβέντεφ, εκτός από ωραίο τένις, διαθέτουν μεγάλη ένταση, νεύρα, λογομαχίες και συμμετοχή του κοινού.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει, καιρού επιτρέποντος, στις 14:00GR-Cosmote TV με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ένα βροχερό Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Foro Italico.

“Δεν νιώθω το φαβορί. Παίζω εξαιρετικά καλά και νιώθω πολύ καλά. Αν καταφέρω να διατηρήσω αυτό το επίπεδο και στον ημιτελικό, σίγουρα θα δυσκολέψω πολύ τον αντίπαλό μου. Αυτό θέλω να κάνω. Ελπίζω να πάω μακριά και να κερδίσω τα δύο τελευταία ματς” είπε ο 27χρονος Μεντβέντεφ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος τόνισε: “Τόσο ο Ντανίλ όσο κι εγώ, παίζουμε πολύ καλά. Νιώθω πολύ καλά στο γήπεδο, ανεξάρτητα αν είναι μέρα ή νύχτα. Ελπίζω να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό απέναντί του. Νιώθω ότι παίζει καλύτερα στο χώμα απ’ότι τα προηγούμενα χρόνια”

Από τις 11 αναμετρήσεις, μόλις δύο αφορούν χωμάτινη επιφάνεια, με τους δύο αντίζηλους να μετράνε από μια νίκη: το 2019 στο Μόντε Κάρλο ο Μεντβέντεφ κέρδισε 2-1 σετ ενώ το 2021 στο Roland Garros ο Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0. Τελευταία τους συνάντηση ήταν στους ομίλους του ATP Finals 2022 όπου ο Στέφανος έκανε μια επική ανατροπή.

Ο 2ος ημιτελικός της Ρώμης (16:00GR-Cosmote TV) είναι υπόθεση Σκανδιναβών καθώς θα αναμετρηθούν οι Κάσπερ Ρουντ και Χόλγκερ Ρούνε, έναν χρόνο μετά τον επεισοδιακό τους προημιτελικό στο Roland Garros.

Ο 24χρονος Νορβηγός, Νο4 στον κόσμο, έχει το απόλυτο των νικών σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον 20χρονο Δανό, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο ο Ρούνε έχει κάνει μια απίστευτη πορεία και από το Νο29, πλέον βρίσκεται στο Νο7 του κόσμου.

“Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Τον έπαιξα δύο φορές το 2021 και δύο φορές το 2022. Η βελτίωσή του είναι πραγματικά εντυπωσιακή από τότε. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και του αξίζει η θέση που βρίσκεται” είπε ο Ρουντ για τον σημερινό αντίπαλό του.

“Έχει μεγάλους στόχους στην καριέρα του και πρέπει να σκεφτώ τι έκανα καλά απέναντί του στα προηγούμενα ματς. Έχω νικηφόρο ρεκόρ κόντρα στον Ρούνε. Το τένις είναι πάντα ανοιχτό και ένα ματς δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει. Θα προσπαθήσω να παλέψω” συμπλήρωσε.

Ο Ρούνε θα ανέβει στο career high Νο6 αν καταφέρει να περάσει στον τελικό της Ρώμης. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να ανέβει στο Νο4 αρκεί να περάσει στον τελικό και την ίδια στιγμή να αποκλειστεί ο Ρουντ.

 


tennis24.gr