Αναμφίβολα το τουρνουά της Ρώμης τα έχει όλα. Διακοπές, βροχές, αναβολές και κυρίως πολλές εκπλήξεις οι οποίες συνεχίστηκαν και στο πρόγραμμα της Τετάρτης με τον Χόλγκερ Ρούνε να επικρατεί του Νο1 του κόσμου και 6 φορές πρωταθλητή του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-2, 4-6, 6-2 μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά. 

Ο Δανός σημείωσε την 26η νίκη του στη σεζόν (26-9), ενώ προκρίθηκε στον 3ο ημιτελικό καριέρας σε ATP Masters 1000 μετά το Παρίσι και το Μόντε Κάρλο φτάνοντας στο 17-4 σε 1000άρια τουρνουά. Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το 2004(!) δεν θα έχουμε στον τελικό έναν εκ των Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε εκρηκτικά για τον Ρούνε, ο οποίος αν και δεν βρήκε πρώτα service (30%) κατάφερε να κατακτήσει το set με δεύτερο service που έφτασε στο 69% (11/16), παίρνοντας αρχικά προβάδισμα με 5-1 έχοντας σπάσει δύο φορές το service του Τζόκοβιτς. 

Μάλιστα αμέσως μετά έφτασε και σε set-point με τον Τζόκοβιτς να το σβήνει μειώνοντας σε 5-2 με τον Ρούνε να κλείνει το set αμέσως μετά στο service του. 

Με τη βροχή να απειλεί πάντα, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (1-1) με…περιπετειώδη τρόπο, καθώς προηγήθηκε με 4-2, όμως δεν κατάφερε να κλείσει το set με τον Ρούνε να παίρνει πίσω το χαμένο του service (5-4), αλλά τον Τζόκοβιτς να παίρνει προβάδισμα με 0/30 τη στιγμή που άρχισε να βρέχει έντονα στο court. 

Το παιχνίδι διακόπηκε και περίπου μία ώρα και με την επιστροφή των παικτών στο court ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το break ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1. 

Το decider ήταν παρόμοιο με το 1ο set με τον Ρούνε να παίρνει προβάδισμα με 5-1 έχοντας σπάσει το δις το service του Σέρβου με τον 20χρονο Δανό να σφραγίζει την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της Ρώμης. 

cv

Εκεί θα περιμένει είτε τον….πολύ καλό του “φίλο” Κάσπερ Ρούντ, είτε τον Φεντερίκο Σερούντολο. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr