O Ντανιίλ Μεντβέντεφ έσπασε την κατάρα των χωμάτινων courts με τον Ρώσο να επικρατεί στον τελικό του Rome Masters του Χόλγκερ Ρούνε με 7-5, 7-5 μετά από μία ώρα και 41 λεπτά φτάνοντας στον πρώτο τίτλο καριέρας σε χωμάτινη επιφάνεια, στους 20 συνολικά στην καριέρα του, αλλά και στον 5ο για το 2023. 

Αυτή ήταν η 39η φετινή νίκη του Μεντβέντεφ, ο οποίος διατηρεί ένα μεγάλο ρεκόρ με 33-0 από τη στιγμή που κατακτά το 1ο set, ενώ έγινε ο 3ος παίκτης μετά από τους Νόβακ Τζόκοβιτς (2011, 2014, 2015) και Αντρέ Αγκάσι (2002) που κατακτά το Miami Open και Rome Master την ίδια χρονιά. 

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη μεγάλη του νίκη στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Μεντβέντεφ έκανε ένα σχεδόν τέλειο τακτικά παιχνίδι σβήνοντας διπλό break-point στο 1ο set και μετατρέποντας το 3-5 σε 7-5 στο 2ο έδειξε μια απόλυτη κυριαρχία αυτές τις 12 ημέρες στη Ρώμη. 

Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε τον τελικό με 19 winners και 21 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break εκμεταλλευόμενος τα 4 από τα 6 break-points, την ίδια ώρα που ο Ρούνε είχε 20 winners και 25 αβίαστα λάθη, αλλά  και πολύ χαμηλά ποσοστά στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service έχοντας 52%.

O τελικός ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κρατούν το service τους, με τον Ρούνε να απειλεί πρώτος στο 5ο game φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40) με τον Μεντβέντεφ να σβήνει και τα δύο με εξαιρετικά service κρατώντας το προβάδισμα (3-2). 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Ρούνε το έκανε ο Μεντβέντεφ στο καθοριστικό 12ο game φτάνοντας σε break και με 7-5 να κάνει το πρώτο βήμα για τον τίτλο. 

Στο 2ο set ο Ρούνε ξεκίνησε ιδανικά βρίσκοντας break και hold στη συνέχεια κάνοντας το 2-0, με την απάντηση του Μεντβέντεφ να είναι άμεση απαντώντας με 3 σερί games παίρνοντας παράλληλα πίσω το χαμένο του service (3-2). 

Με τον τελικό να έχει πάρει “φωτιά” ο Ρούνε έκανε με τη σειρά του ένα 3-0 φτάνοντας σε νέο break (5-3) με τον Μεντβέντεφ να μειώνει σε 5-4. Ο Δανός πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set όμως με νέο break o Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5-5. 

Ο Ρούνε προσπάθησε να πάρει πάλι το πλεονέκτημα φτάνοντας σε break-point, όμως και πάλι ο Μεντβέντεφ με το service του “σύμμαχο” πέρασε και πάλι μπροστά με 6-5 για να έρθει ένα ακόμα break από τον Ρώσο σφραγίζοντας τη νίκη, αλλά και τον παρθενικό του τίτλο σε χωμάτινη επιφάνεια.

Από την Δευτέρα (22/5) ο Μεντβέντεφ θα βρεθεί στο Νο2 του κόσμου ρίχνοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο3, ενώ ο Χόλγκερ Ρούνε θα ανέβει στο Νο6 κάνοντας νέο career high. 

 


tennis24.gr