Ο Θανάσης Κοκκινάκης δεν θα βρεθεί για 2η σερί χρονιά στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d’Italia, με τον 28χρονο και Νο94 του κόσμου, να γνωρίζει την ήττα από τον Γάλλο, Τεράνς Ατμάν με 7-5, 7-6(5) για τον 1ο προκριματικό γύρο του τουρνουά. 

Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι, ο Γάλλος βρήκε αρχικά break στο 12ο game του 1ου set κάνοντας το 7-5, ενώ το 2ο σκέλος του αγώνα οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Ατμάν με 2 mini-break προηγήθηκε με 6/3, με τον Κοκκινάκη να παίρνει πίσω μόνο το ένα από τα 2 και με 7/5 να μένει εκτός συνέχειας. 

Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Κοκκινάκης, μετά από 2 νίκες στα προκριματικά και μάλιστα χωρίς να χάσει set είχε περάσει στο κυρίως ταπλό της Ρώμης για 1η φορά στην καριέρα του και μετά από την πρόκριση κόντρα στον Μουνάρ (εγκατέλειψε) ηττήθηκε από τον Γιάνικ Σίνερ στον 2ο γύρο. 

Αντίθετα ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν κατάφερε να επικρατήσει του Ισπανού, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας με 6-1, 3-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης, μια μέρα μετά από την ανακοίνωση της απόσυρσης του από το τένις. 

Αναμφίβολα το decider set ήταν και το πιο δραματικό, με τον Σβάρτσμαν να προηγείται με 5-0, τον Βινιόλας να ισοφαρίζει σε 5-5, για να ακολουθήσουν δύο σερί games από τον Αργεντινό όπου πήρε την πρόκριση, αλλά και τη ρεβάνς από τον Ισπανό για τον αποκλεισμό του στα προκριματικά του Madrid Open την περασμένη εβδομάδα. 

Ένα βήμα πριν από το κυρίως ταμπλό ο Σβάρτσμαν θα αντιμετωπίσει τον 36χρονο Καζάκο, Μιχάιλ Κουκούσκιν, ο οποίος με τη σειρά του έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν με 5-7, 7-6(9), 7-6(2). 



tennis24.gr