Στο ίδιο μισό του ταμπλό με τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο τελευταίο 1000άρι της Ευρώπης πριν το Roland Garros, που θα γίνει στη Ρώμη το χρονικό διάστημα 8-19 Μαΐου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι στο No6 του ταμπλό, και θα ξεκινήσει με bye στον 1ο γύρο.

Στην πρεμιέρα του θ’ αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιαν Λέναρντ Στρουφ και Πέδρο Κατσίν, και αυτό δείχνει πως από το ξεκίνημά του στη διοργάνωση θα πρέπει να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Εφόσον κάνει ιδανική αρχή στην ιταλική πρωτεύουσα, τότε ο Στεφ στον 3ο γύρο θα παίξει πιθανότατα με τον Κάμερον Νόρι.

Εφόσον κάνει το 2/2, ο No8 του κόσμου θα συναντήσει στον 4ο γύρο έναν εκ των Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και και Άλεξ ντε Μινόρ, και αν συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα τότε ενδέχεται στα προημιτελικά να διασταυρωθεί με τον πρόσφατο πρωταθλητή της Μαδρίτης, τον Αντρέι Ρούμπλεφ, σ’ ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο για τα ATP Rankings.

Στα ημιτελικά είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται εκεί ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που είναι στο Νο2 του ταμπλό, ενώ στο άλλο μισό το μεγαλύτερο φαβορί για τον τελικό είναι ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα συμμετάσχει για 18η διαδοχική, αλλά και συνολική φορά, όντας και 6 φορές πρωταθλητής, και άλλες 6 φιναλίστ.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:
1R: Bye
2R: Στρουφ/Κατσίν
3R: Νόρι
4R: Αλιασίμ-ντε Μινόρ
QF: Ρούμπλεφ
SF: Μεντβέντεφ
F: Τζόκοβιτς

Πιθανοί προημιτελικοί:
Τζόκοβιτς-Ρουντ
Ζβέρεφ-Ντιμιτρόφ
Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ
Χούρκατς-Μεντβέντεφ





tennis24.gr