Την πρώτη του νίκη στη Ρώμη μετά από 2 χρόνια πανηγύρισε ο Ράφα Ναδάλ, καθώς πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς με 4-6, 6-3, 6-4, μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και εξασφάλισε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Αυτή ήταν η 7η φετινή νίκη του Ράφα στο Tour, και μ’ αυτόν τον τρόπο δίνει συνέχεια στις προσπάθειές του στο Foro Italico, όντας 10 φορές πρωταθλητής του Masters της ιταλικής πρωτεύουσας, και άλλες 2 φιναλίστ.

Ήταν επίσης και η πρώτη συνάντησή του με τον 24χρονο Βέλγο στο κορτ, και κατάφερε να κάνει την ανατροπή για να κάμψει την αντίστασή του, και πλέον στρέφει στην προσοχή του στο ματς της φάσης των “64” απέναντι στον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Ναδάλ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του έχοντας 18 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε σε 14 αβίαστα και 4 διπλά λάθη. Παράλληλα είχε 67% σε πόντους κερδισμένους από το πρώτο service, και αξιοποίησε 3/7 BP του στο ματς.

Από την άλλη, ο No108 του κόσμου είχε απολογισμό 29 winners και 7 άσους, ενώ ήταν και λίγο καλύτερος από τον Ισπανό στο πρώτο service, έχοντας 68% σε κερδισμένους πόντους. Εκμεταλλεύτηκε μόλις 2/9 BP του, και φάνηκε να χάνει δυνάμεις κυρίως στο decider.

Το πρώτο set κατέληξε στα χέρια του Βέλγου, που παρότι βρέθηκε με break πίσω μπόρεσε να απαντήσει άμεσα, και να κάνει ένα ακόμα προς το φινάλε του πρώτου μέρος. Στο 2ο ο Ναδάλ ήταν εμφανώς καλύτερος από το ξεκίνημα, και δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.

Στο 3ο και τελευταίος μέρος της αναμέτρησης αμφότεροι ξεκίνησαν με hold, αλλά ο Ράφα βρήκε εκ νέου τον τρόπο να προηγηθεί με break άμεσα. Στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να κάνει και 2ο και να κλειδώσει το ματς, ενώ στο 6ο game έσβησε τριπλό BP του Μπεργκς!

Δίχως να υπάρξει νέο BP στο παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ναδάλ κατάφερε να γράψει τον επίλογο στο 10ο game και να εξασφαλίσει τη θέση του στους 64 καλύτερους της Ρώμης, έχοντας ως πρώτο στόχο μια καλή πορεία ενόψει του Grand Slam στο Παρίσι.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)





tennis24.gr