O 33χρονος Γιάν Λέναρντ Στρουφ θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Ρώμης, μετά τη νίκη του Γερμανού κόντρα στον Αργεντινό, Πέδρο Κατσίν με 6-4, 6-4 το βράδυ της Πέμπτης. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Στρουφ, είναι ένας από τους…κακούς δαίμονες για τον Έλληνα τενίστα, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Μόναχο, στις αρχές Απριλίου, ενώ στη Μαδρίτη έκανε ένα τεράστιο παιχνίδι κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ λυγίζοντας μετά από περίπου 3 ώρες. 

Το πόσο δύσκολος αντίπαλος θα είναι για τον Τσιτσιπά φαίνεται τόσο από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις με τους δύο παίκτες να μετρούν από 3 νίκες σε επίπεδο ATP Tour, αλλά και από το γεγονός ότι ο Γερμανός έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια που έχει συναντήσει τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια. 

Η πρώτη ήταν στη Βαρκελώνη το 2019 όπου Γερμανός επικράτησε στα 3 sets, ενώ και πέρσι στη Μαδρίτη ο Στρουφ κέρδισε και πάλι στα 3 sets μετά από ένα δραματικό ματς. 

Συνολικά στη φετινή χωμάτινη περίοδο ο Στρουφ έχει ρεκόρ 9-2, με τις δύο ήττες του να προέρχονται από τους Γιάνικ Σίνερ (Μόντε Κάρλο) και Κάρλος Αλκαράθ (Μαδρίτη), ωστόσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ φέτος (10-2), κατακτώντας τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και φτάνοντας στον τελικό της Βαρκελώνης, ωστόσο έχει πάει στη Ρώμη προερχόμενος από δύο σερί ήττες από τους Κάσπερ Ρουντ (Βαρκελώνη) και Τιάγκο Μοντέιρο (Μαδρίτη). 

Αναμφίβολα μια επικίνδυνη πρεμιέρα για τον περσινό ημιφιναλίστ, Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο έναν εκ των Χαούμε Μουνάρ και Κάμερον Νόρι. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)



tennis24.gr