Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν χρειάστηκε 2 ώρες και 51 λεπτά για να λυγίσει τον Μιχάιλ Κουκούσκιν με 4-6, 6-2, 6-3 προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d’Italia, λίγες ημέρες μετά από την ανακόινωση ότι αποσύρεται από το τένις το 2025. 

Ο Αργεντινός, νίκησε και την…καταιγίδα που ξέσπασε στη Ρώμη, κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο κυριολεκτικά μέσα σε βροχή, αλλά μέσα και σε αποθέωση από το κοινό που παρακολούθησε την αναμέτρηση του 2ου προκριματικού γύρου. 

Ο 36χρονος Κουκούσκιν, κάνοντας δύο τεράστια holds, σβήνοντας συνολικά 8 break-points του Σβάρτσμαν και βρίσκοντας ένα break (2-1), κατάφερε να κατακτήσει με 6-4 το 1ο set. Ο Καζάκος μάλιστα προηγήθηκε με break και στο 2ο set (2-0), για να ακολουθήσουν 6 σερί games από τον Σβάρτσμαν, ο οποίος με 6-2 έκανε το 1-1. 

Το decider set ήταν πιο “κλειστό” με τον Κουκούσκιν να φτάνει πιο κοντά στο break στο 3ο game, με τον Σβάρτσμαν να σβήνει διπλό break-point (15/40), αλλά με τον Αργεντινό να βρίσκει το κρίσιμο break τη σωστή στιγμή (5-3) σφραγίζοντας αμέσως μετά την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)





tennis24.gr