Ο Ross Brawn πιστεύει ότι ο Sebastian Vettel “ξαναγεννήθηκε” και βρίσκεται σε φόρμα στην Aston Martin.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε δύσκολες στιγμές τις τελευταίες δύο σεζόν και αγωνίστηκε για να πάρει τα πάνω του στους πρώτους αγώνες με τη νέα του ομάδα.

Όμως, ένας σταθερός τερματισμός στην 5η θέση στο Monaco συνεχίστηκε από το πρώτο του βάθρο με τα χρώματα της Aston Martin στο Baku το περασμένο σαββατοκύριακο, ανεβαίνοντας εννέα θέσεις στον αγώνα!

Αναγνωρίζοντας τη δύναμη της απόδοσης του, οι οπαδοί ψήφισαν τον Vettel ως τον επίσημο οδηγό της ημέρας για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μια αξιολόγηση με την οποία συμφωνεί ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ross Brawn.

Ο Vettel είπε μετά την καρώ σημαία ότι ο τερματισμός στη δεύτερη θέση «σήμαινε πολλά» γι’ αυτόν και την ομάδα του, μετά από μια δύσκολη έναρξη της σεζόν του 2021 καθώς πήρε τους πρώτους βαθμούς του στο Μονακό.

Ο Γερμανός ξεπέρασε τον Daniel Ricciardo της McLaren για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα στο Πρωτάθλημα Οδηγών μετά την εντυπωσιακή του πορεία στο Baku και ο Brawn είπε ότι είναι «απολαυστικό» να βλέπεις ξανά τον πρώην οδηγό της Ferrari στο βάθρο.

“Ήταν ένας αγώνας αργής καύσης, με μικρές τσέπες ενθουσιασμού”, είπε ο Brawn στη στήλη του μετά το Grand Prix του Azerbaijan.

“Όλα έμοιαζαν με ένα ξεχασμένο συμπέρασμα, αλλά ένα πράγμα που μπορείς να πεις για την F1 είναι ότι δεν υπάρχουν ξεχασμένα συμπεράσματα. Τα τελικά στάδια ήταν δραματικά.”

“Ο Max [Verstappen] έκανε μια αρχοντική δουλειά, δεν μπορώ να κατηγορήσω τίποτα που έκανε και τελικά ήταν άτυχος. Ο Sergio [Perez] ήταν επίσης συγκλονιστικός.”

“Είναι μια στενή απόφαση, αλλά για μένα, ο οδηγός μου ήταν ο Seb.”

“Είναι πραγματική απόλαυση να τον βλέπω να πηγαίνει ξανά. Ο Seb είχε μια δύσκολη τελευταία σεζόν. Ήμουν ένας από τους ανθρώπους που δεν ήταν σίγουροι για την απόφαση που έλαβε η Aston κατά την μεταγραφή του, αλλά φαίνεται να είναι μια εξαιρετική κλήση λόγω του τρόπου που οδηγεί και των αποτελεσμάτων που παίρνει.”

“Ξαναγεννιέται. Είναι ανανεωμένος. Υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα γι’ αυτόν. Και δείχνει ακριβώς πώς ολόκληρη η ψυχολογική πτυχή μπορεί να επηρεάσει την απόδοση.”

“Ο Seb βρέθηκε σε ένα πολύ πιο άνετο μέρος, με τη σωστή πίεση και με μηχανικούς με τους οποίους μαθαίνει να εργάζεται. Παίρνει αποτελέσματα και του αξίζει. Μπράβο.”
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER