Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη έχει ο νέος πρωταθλητής του Australian Open, Γιανίκ Σίνερ, με αφορμή την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ABN AMRO Open, αλλά και την απόσυρση του κορυφαίου του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, λόγω της απουσίας από το Ρότερνταμ ο Ρώσος θα χάσει 500 βαθμούς, μιας και πέρυσι είχε στεφθεί πρωταθλητής της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως από τους 8.765 βαθμούς θα πέσει στους 8.265, και θέτει το No3 σε… κίνδυνο.

Κι’ αυτό γιατί ο 22χρονος Ιταλός ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει μια ανάλογη καλή πορεία όπως το 2023. Πέρυσι ο Σίνερ είχε φτάσει ως τον τελικό μαζί με τον Μεντβέντεφ, και έχει να καλύψει 300 βαθμούς φέτος.

Οπότε, για να επωφεληθεί από την απουσία του Ρώσου και να τον προσπεράσει στα ATP Rankings, ο Σίνερ θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον ως τα ημιτελικά, και να ανέβει στους 8.070 βαθμούς.

Στον πρώτο γύρο ο Ιταλός θα έχει bye πρόκριση, οπότε θα βρεθεί απευθείας στη 16άδα. Με δύο νίκες σε 2ο γύρο και προημιτελικά θα έχει πετύχει το στόχο του, και φυσικά αν επαναλάβει την περσινή του πορεία ή κατακτήσει τον τίτλο, τότε θα αυξήσει τη διαφορά.



tennis24.gr