Ανήμερα των γενεθλίων των (25) ο Άλεξ ντε Μινόρ ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρότερνταμ επικρατώντας του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-3 μετά από μία ώρα και 24 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον πρώτο του τελικό μέσα στο 2024, αλλά και τον 15ο της καριέρας του. 

Παράλληλα ο Αυστραλός πήρε και τη ρεβάνς από τον Βούλγαρο για τον περσινό του αποκλεισμό στα προημιτελικά του Ρότερνταμ (είχε και 2 match-points) και πλέον την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 8ο τιτλο καριέρας, ένα χρόνο περίπου μετά από εκείνον στο Ακαπούλκο. 

Ο Νο11 του κόσμου, που από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στην πρώτη 10άδα, τελείωσε την αναμέτρηση με 6 άσους (κανένα διπλό λάθος) με 76% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (25/33) και 60% στο δεύτερο (15/25), ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι έσβησε και τα 3 break-points του Ντιμιτρόφ, ενώ από την πλευρά του ήταν απόλυτος στις δικές του ευκαιρίες για break (3/3). 

H μία από αυτή ήταν με το “καλημέρα” στον ημιτελικό (1-0) με τον Ντε Μινόρ να κρατάει αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος, κάνοντας κι ένα μεγάλο hold στο 4ο game (έσβησε 2 break-points), παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το 2ο set με τον Αυστραλό να φτάνει σε γρήγορο break (1-0) και στη συνέχεια κρατώντας το δικό του σχετικά εύκολα και βρίσκοντας ένα ακόμα στο τέλος σφράγισε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιάνικ Σίνερ και Τάλον Χρίκσπουρ. 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr