O Γιάνικ Σίνερ συνεχίζει ακάθεκτος το αήττητο σερί μέσα στο 2024 κάνοντας νικηφόρα πρεμιέρα στο Ρότερνταμ επικρατώντας του Μπόουτικ φαν ντε Σαντσχουλπ με 6-3, 6-3 μετά από μια ώρα και 27 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του τουρνουά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το 2ο σερί τουρνουά όπου ο Σίνερ αντιμετωπίζει στο πρώτο του παιχνίδι τον Ολλανδό. Το άλλο τουρνουά ήταν το…Australian Open. Ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης μετράει πλέον 8 σερί νίκες φέτος, αλλά και τις 6 στο Ρότερνταμ (6-2). 

Ο Ιταλός στηρίχθηκε στο εξαιρετικό του service φτάνοντας στο 88% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (28/32) και 60% στο δεύτερο (9/15), έσβησε και τα 3 break-points του φαν ντε Σάντσχουλπ, ενώ ο ίδιος τελείωσε το ματς με 3/8 break-points. 

Ο Σίνερ, ο οποίος απείλησε με break από την αρχή της αναμέτρησης με τον φαν ντε Σάντσχουλπ να σβήνει 3 break-points κρατώντας το service του (2-1). Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησαν 3 σερί κερδσμένα games από τον Σίνερ που βρήκε break στο 5ο game (3-2), αλλά κι ένα ακόμα στο τέλος κλείνοντας το set με 6-3. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Ιταλό αυτή τη φορά να σβήνει τριπλό break-point του Ολλανδού (0/40), ενώ στη συνέχει βρήκε ο ίδιος break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 το οποίο έκανε 3-0 στη συνέχεια με εύκολο hold. 

Ο Σίνερ κράτησε εύκολα το service του μέχρι το τέλος σφραγίζοντας με love game την πρόκριση για τους “16” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γκαέλ Μονφίς, που με τη σειρά του κέρδισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα τον Ντένις Σαποβάλοφ. 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr