Ο Άλεξ ντε Μινόρ επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-6(5), 4-6, 6-3 μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρότερνταμ και παράλληλα τη ρεβάνς από τον Ρώσο για την ήττα του στη φάση των “16” του Australian Open τον περασμένο μήνα. 

Ο Αυστραλός σταμάτησε στους 10 άσους (4 δίπλα λάθη) κέρδισε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο service (44/57), ενώ κατάφερε να σβήσει 5/6 break-points του Ρούμπλεφ με τα δύο τελευταία να ειναι στο κρίσιμο 3ο set. 

Το 1ο “κλειστό” set οδηγήθηκε στο tie-break με τον Ρούμπλεφ να παίρνει προβάδισμα με 4/2, αλλά τον ντε Μινόρ να απαντάει με 4 διαδοχικούς πόντους φτάνοντας σε διπλό set-point (6/4) για να κλείσει το set με 7/5 φτάνοντας σε 4ο mini-break. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ρούμπλεφ βρήκε το μοναδικό του break στο παιχνίδι (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 3-1. Στη συνέχεια είχε δύο ευκαιρίες στο 8ο game για να κλείσει το set με τον ντε Μινόρ να σβήνει και τα 2 set-point του Ρώσου (5-4), με τον Ρούμπλεφ ωστόσο να κάνει το 1-1 αμέσως μετά έπειτα από 4 ακόμα set-points. 

Όλα κρίθηκαν στο decider set με τον Αυστραλό να φτάνει κι αυτός στο μοναδικό του break στο ματς κάνοντας το 4-2 και στη συνέχεια το 5-2 σβήνοντας ένα break-point του Ρούμπλεφ, ενώ το ίδιο έκανε και στο τελευταίο game μέχρι να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα βρει μπροστά του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που κέρδισε δύσκολα νωρίτερα τον Αλεξάντερ Σεφτσένκο με 7-6(5), 4-6, 6-3. 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr