Συγκλονιστική πρόκριση, για τον φορμαρισμένο Χούμπερτ Χουρκάτς, στην δύσκολη πρεμιέρα του στο ABN AMRO Open του Ρότερνταμ, απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα, το βράδυ της Τρίτης.

Το Νο4 του ταμπλό στο indoor τουρνουά της Ολλανδικής μεγαλούπολης, έσωσε τρία match points του αντιπάλου του στο καθοριστικό tie break και με σκορ 6-3, 6-7(9), 7-6(9) επί του Τσέχου, πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Πριν σώσει τα match points στο 3ο σετ, ο Χούρκατς είχε και τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς στο εξίσου συναρπαστικό tie break του 2ου σετ, με τον Λεχέτσκα να δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα και θέληση να παραμείνει στο ματς.

Τελικά, στο 6ο του match point, το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να βγει ζωντανός από την πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ και σφράγισε το ραντεβού με τον γηπεδούχο, Ταλούν Γκρικσπουρ στη φάση των “16”.

Νωρίτερα, ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε 7-5, 6-3 του Ζιζού Μπεργκς και επέστρεψε νικηφόρα στο tour, μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Australian Open από τον μετέπειτα πρωταθλητή της Μελβούρνης, Γιάνικ Σίνερ.

Στο 2ο γύρο του ABN AMRO Open, ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ που στην πρεμιέρα της Δευτέρας κέρδισε δύσκολα τον Μαξίμ Κρεσί.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση εξασφάλισαν και οι Άλεξ ντε Μινόρ, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, Αλεξάντερ Σεφτσένκο.

 

 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr