Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έβαλε τέλος στο φοβερό σερί του Κάρλος Αλκαράθ στη Μαδρίτη τα τελευταία τρία χρόνια, θέτοντας εκτός τροχιάς υπεράσπισης τον χαρισματικό Ισπανό στην πατρίδα του.

Σερβίροντας εκπληκτικά όποτε το χρειαζόταν, ο 26χρονος Ρώσος δεν πτοήθηκε από το προβάδισμα στο σκορ του αντιπάλου του και με 4-6, 6-3, 6-2 επί του Αλκαράθ, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτς.

“Νομίζω ότι το σερβίς μου με έσωσε πολλές φορές σήμερα. Ήταν το κλειδί ώστε να παραμείνω ήρεμος σε όλο το ματς. Δεν είπα κουβέντα, ακόμα κι όταν έχανα. Αυτό ήταν το κλειδί και κατάφερα να σερβίρω ακόμα καλύτερα στο τέλος. Στην αρχή δεν σέρβιρα τόσο καλά αλλά σιγά-σιγά σέρβιρα καλύτερα και τελείωσα το ματς πραγματικά καλά” είπε ο Ρούμπλεφ στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη σπουδαία επικράτηση επί του Αλκαράθ το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Ρούμπλεφ τελείωσε το ματς με 30 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη σε 2 ώρες παιχνιδιού ενώ μετά το ένα break που δέχθηκε στο εναρκτήριο σετ, έσωσε και τα πέντε break points του αντιπάλου του στα δύο τελευταία σετ.

Κόντρα στον Τειλορ Φριτς, ο Ρούμπλεφ έχει αρνητικό ρεκόρ 3-5, έχοντας ηττηθεί στο τελευταίο τους ματς, το 2023 στο Laver Cup. Ωστόσο, ο Ρώσος έχει φύγει νικητής από τη μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί στο χώμα, στο Monte Carlo 2023.

 

 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr