Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισης της,  η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους.

Δικάζεται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο», αναφέρει το βούλευμα.

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η μικρή Τζωρτζίνα.

Ειδικότερα, έχουν κληθεί γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, από το νοσοκομείο του Ρίο, από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Επιπλέον, παρόντες στο δικαστήριο θα είναι ιατροδικαστές και υπεύθυνοι τοξικολογικών εργαστήριων, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα επαναλάβει ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει σκοτώσει τη Τζωρτζίνα, αλλά και τα άλλα δύο κοριτσάκια της. Η υπερασπιστική γραμμή της έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι γιατροί που είχαν αναλάβει τη Τζωρτζίνα στα διάφορα νοσοκομεία που χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Παράλληλα, για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου υπάρχει και η ιατροδικαστική έκθεση των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που μιλά ξεκάθαρα για «βίαιο μηχανισμό θανάτου».

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή της δίκης, καθώς μια άλλη υπόθεση που εκδικάζεται στο Εφετείο αναγκάζει τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια να δηλώσει κώλυμα.

Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει και 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου την ερχόμενη Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο κ. Κούγιας θα ζητήσει συνένωση και των δύο υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.megatv.com