Με την κατάθεση του παιδιάτρου- εντατικολόγου Κωνσταντίνου Τζιούβα, που ήταν υπεύθυνος της ομάδας που έκανε την ανάνηψη μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Παίδων, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Στα είκοσι λεπτά αφ’ ότου είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ στο παιδί και δεν ανταποκρινόταν, ως είθισται, βγήκα να πω στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα δεν τα έχει καταφέρει. Μας είπε να προσπαθήσουμε κι άλλο το σεβάστηκα. Μας ρώτησε αν δουλεύει ο βηματοδότης. Μου έκανε μια τεχνική ερώτηση και μου έκανε εντύπωση. Συνήθως από την εμπειρία μου οι άνθρωποι κλαίνε, καταρρέουν, γίνονται επιθετικοί, κατηγορούν τους γιατρούς».

Ο γιατρός στη συνέχεια της κατάθεσής του ανέφερε μία ακόμη περίεργη, όπως είπε, συμπεριφορά της μητέρας.

Ο διάλογος

Πρόεδρος: Στο τέλος πια, όταν την πήρατε στο γραφείο των γιατρών, πώς ήταν η μητέρα;

Μάρτυρας: Ήταν σε στρες. Ήταν ήρεμη σχετικά φαινόταν όμως ότι μέσα της κάτι έβραζε στα μάτια της στο πως κοίταγε. Μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια. Η ερώτηση ήταν αν θα πάει στην Αθήνα ή στην Πάτρα για νεκροτομή. Περίεργο μου φάνηκε γιατί το ρωτάει. Αλλά είχε γίνει ήδη νεκροτομή σε προηγούμενο παιδί στην Πάτρα. Της είπα ότι δεν μπορώ να καθορίσω εγώ που θα πάει για νεκροτομή.

Πρόεδρος: Εκείνη την ώρα δεν σας ρώτησε γιατί πέθανε;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να το ρώτησε.

Ο Κωνσταντίνος Τζιούβας, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη γιατί δεν είναι απαραίτητο σε παιδί που δεν έχει τις αισθήσεις του.

Πρόεδρος: Ξέρετε να μας πείτε αν δώσουμε υπερβολική δόση κεταμίνης τι θα προκληθεί στον οργανισμό;

Μάρτυρας: Στην ανάνηψη δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν είμαστε σε ανάνηψη θα κάνει ταχυκαρδία, μυδρίαση, παραλήρημα, καταστολή και αναλγησία. Δεν χορηγήσαμε ποτέ κεταμίνη αλλά ούτε και μιδαζολάμη. Χορηγήσαμε μόνο αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Ο συνδυασμός κεταμίνης και μιδαζολάμης μπορεί να προκαλέσει ανακοπή.

Το δικαστήριο στη συνέχεια, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια ο οποίος ήθελε να ρωτήσει τον γιατρό πως κρίνει το ότι οι γονείς της Τζωρτζίνας είχαν υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου μετά τον θάνατο της Μαλένας, χαρακτηρίζοντας το ερώτημα αυτό άσχετο με την υπόθεση.megatv.com