Ένας ένας καταθέτουν οι γιατροί για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα χθες στο δικαστικό μέγαρο σημειώθηκε ένταση μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου και του Αλεξη Κούγια.

Η Ρούλα Πισπρίγκου δεν εμφανίστηκε στη δίκη, καθώς επικαλέστηκε ιατρικό ραντεβού, και προξένησε την απορία της προέδρου, η οποία ανέφερε πως γιατί η κατηγορούμενη δεν είπε ότι είχε προγραμματισμένο ραντεβού και για ποιόν λόγο δεν ενημερώθηκαν. Στην διαδικασία δεν παρέστη ούτε η άλλη συνήγορος της 34χρονης, που είχε δηλώσει πως θα παρευρεθεί, προκειμένου να εξετάσουν την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά.

Ο Αλέξης Κούγφιας θα ήταν σεε μία διπλνή αίθουσα στο δικαστήριο, ενώ η άλλη συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου θα ήταν σε μία δίκη στην Κατερίνη. Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έψαξε την συνήγορο της 34χρονης, και διαπίστωσε πως δεν ήταν στην Κατερίνη. Μετά από μισή ώρα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, έδωσε τις εξηγήσεις της στην πρόεδρο του δικαστηρίου, και η διαδικασία συνεχίστηκε.

Αποφασίστηκε η κ. Καρατζά να ξαναανέβει στην Αθήνα για να καταθέσει εκ νέου.

Η ώρα της κρίσιμης κατάθεσης της παιδοκαρδιολόγου

Εντός δικαστικής αιθούσης τώρα, η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καραντζά κατέθεσε πως στις εξετάσεις που έκανε στην μικρή Τζωρτζίνα 10 μέρες πριν το επίμαχο επεισόδιο της 11ης Απριλίου δεν βρέθηκε τίποτε το παθολογικό.

«Στις 29 Μαρτίου εξέτασα τη Τζωρτζίνα έπειτα από παραπομπή του παιδιάτρου της οικογένειας εξαιτίας των θανάτων των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα δηλαδή, αλλά ήθελε να γίνει καρδιολογικός έλεγχος. Την εξέτασα εκτενώς, έγινε καρδιογράφημα και υπέρηχος καρδιάς και ήταν μια χαρά. Ήταν όλα φυσιολογικά κυρία Πρόεδρε»

Η παιδοκαρδιολόγος μάλιστα τόνισε πως ούτε και μετά την ανακοπή υπήρξε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Κάτι που την αιφνιδίασε όπως είπε στην κατάθεση της και που μαρτυρά την άριστη καρδιολογική λειτουργία της μικρής.

Παιδοκαρδιολόγος: Τη Δευτέρα το πρωί που εξέτασα την Τζωρτζίνα εξεπλάγην γιατί μετά από τέτοια παρατεταμένη ανακοπή η καρδιά δεν είχε τίποτα, πέραν ελάχιστου αντιδραστικού υγρού. Εξεπλάγην γιατί συνήθως αυτά τα παιδιά εκδηλώνουν καρδιολογικές παθήσεις και χρειάζονται ειδικά φάρμακα. Αυτό δεν συνέβη στην Τζωρτζίνα. Η ανακοπή δεν της πείραξε την καρδιά.

Πρόεδρος: Η ανακοπή προήλθε ή δεν προήλθε από καρδιακό νόσημα.

Παιδοκαρδιολόγος: Όχι, δεν έχει σχέση. Δείχνει ότι παρά την παρατεταμένη ανακοπή, η καρδιά δεν υπέστη βλάβη.

Πρόεδρος: Σε μια προβληματική καρδιά που παθαίνει ανακοπή τι βλέπουμε;

Παιδοκαρδιολόγος: Πολύ βαριές ανεπάρκειες, θρόμβους και ανάγκη για πολύ ισχυρά φάρμακα για να κρατήσουμε το παιδί στη ζωή. Αυτό δεν συνέβη στην Τζωρτζίνα. Το ότι δεν είχε το παραμικρό επιβεβαιώνει ότι και η ανάνηψη από τους γιατρούς έγινε σωστά και ότι δεν είχε προηγούμενο πρόβλημα. Ένα καρδιοπαθές παιδί θα είχε πεθάνει.

«Μας είπε πως πονάει η κοιλιά της πολύ και νιώθει σαν να έχει μία βόμβα στη πλάτη», είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε αυτήν την περιγραφή της μητέρας αναφέρθηκε η μάρτυρας κατόπιν σχετικής ερώτησης τονίζοντας πως η αίσθηση της βόμβας στην πλάτη δεν συσχετίζεται με προβλήματα στην καρδιά.

Πρόεδρος: Στην πρώτη απολογία της η κυρία κατηγορούμενη περιέγραψε ότι το παιδί αισθάνθηκε αριστερά στην πλάτη κάτι σαν βόμβα.

Μάρτυρας: Το προκάρδιο άλγος είναι μπροστά. Ποτέ πίσω. Στην πλειοψηφία των παιδιών κάποιος τέτοιος πόνος, είναι από άγχος. Πολύ συχνό σύμπτωμα σε εμάς τους γιατρούς που το συναντάμε συχνά σε παιδάκια, αλλά οι πιθανότητες παθολογίας αγγίζουν το 0%.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην σημερινή κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη, του γιατρού που ανέλαβε την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή της και του ανθρώπου που, για πολλούς λόγους, ξετύλιξε πρώτος το κουβάρι αυτής της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συνταράξει τη χώρα για έναν και πλέον χρόνο.megatv.com