«Το έκανε για να με τιμωρήσει»

Ο Μάνος Δασκαλάκης στάθηκε σήμερα πρώτος ενώπιον του δικαστηρίου και κατέθεσε κατά της εν διαστάσει συζύγου του. Μαυροφορεμένη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, με μία φωτογραφίας της μικρής Τζωρτζίνας στα χέρια, δάκρυσε όταν ο συνήγορός της έκανε την αρχική του τοποθέτηση.

Άκουσε τον πατέρα των παιδιών της να εξιστορεί σε δικαστές και ενόρκους όσα γνωρίζει για τον χαμό της Τζωρτζίνας.

Τα βλέμματά τους δε συναντήθηκαν ούτε στιγμή.

«Πριν ‘φύγει’ το βρέφος μας, υπήρξε ένας λεκτικός τσακωμός με την κατηγορούμενη. Ανακάλυψε μια εξωσυζυγική σχέση. Η Τζωρτζίνα ήταν εκεί. Το άκουγε. Πήρα το παιδί μου στο άλλο δωμάτιο. Ήμουν εκτός εαυτού. Της έριξα ένα χαστούκι και έφυγα από το σπίτι. Πληροφορούμαι από την αδελφή της κατηγορουμένης ότι κάτι δεν πάει καλά με το βρέφος.

»Έτρεξα στο σπίτι και είδα την κατηγορουμένη και την αδελφή της να της κάνουν μαλάξεις. Η Τζωρτζίνα ήταν εκεί. Πήγαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι το βρέφος απεβίωσε. Παίρνω πρωτοβουλία και κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Έτσι δημιουργήθηκε η έρευνα για τη Μαλένα».

«Είχε εμμονή μαζί μου»

Στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εν διαστάσει σύζυγός του έχει ακόμη και τώρα εμμονή μαζί του και συνέδεσε ευθέως τους θανάτους με τις κρίσεις στον γάμο τους.

«Επειδή επέμενα στο διαζύγιο θεωρώ ότι το έκανε για να με τιμωρήσει. Αυτό που έδειχνε σε εμάς ήταν μία μητέρα άψογη. Μετά σκέφτηκα πως δεν γίνεται κάθε φορά που εγώ έφευγα να γίνεται κάτι στα παιδιά. Θεωρώ ότι επειδή εγώ ήμουν ανένδοτος (στο διαζύγιο) έγινε αυτό με το παιδί».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Με την πλάτη γυρισμένη στην εν διαστάσει σύζυγό του, ο Μάνος Δασκαλάκης απευθυνόμενος στους δικαστές και τους ενόρκους, περιέγραψε τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, τον άκουγε προσεκτικά και κρατούσε σημειώσεις.

«Στις 29 Ιανουαρίου του 2022 ήμουν στο ΚΤΕΛ όταν με πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά έγιναν μέχρι το θάνατο της Τζωρτζίνας μου.

»Από εκεί και πέρα, σα μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω. Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι είχε κάνει κάτι στα παιδιά. Είχα δύο πορίσματα που έλεγαν ‘ηπατική ανεπάρκεια’ και ‘αγενεσία φλεβόκομβου’. Την στήριξα ως όφειλα μέχρι τη μέρα της σύλληψής της».

Η δίκη διέκοψε για 7/2 με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη.megatv.com