Ο Χόλγκερ Ρούνε δεν έχει μιλήσει δημόσια ακόμα για τη λύση της συνεργασίας του με τον Μπόρις Μπέκερ, ωστόσο εξέδωσε μια δήλωση στα ΜΜΕ της χώρας του μέσω της εταιρίας IMG που είναι πλέον εδώ και μερικές ημέρες υπεύθυνη για τη διαχείριση της επικοινωνίας του. 

Ο Νο7 του κόσμου μέσω της ανακοίνωσης, ανέφερε ότι έχει υψηλούς στόχους και χρειάζεται να έχει ανθρώπους στην ομάδα που να μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί του, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τους Μπέκερ και Λούθι, όσο και τον μέντορά του, Λαρς Κρίστενσεν. 

“Όπως ξέρετε, έχω δοκιμάσει διάφορα προπονητικά σχήματα τους τελευταίους 12 μήνες. Αφού δούλεψα με τον ίδιο προπονητή για 15 χρόνια, δεν είναι εύκολο να βρω την ιδανική χημεία με την πρώτη απόπειρα”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ρούνε. 

“Έχω μάθει πως είναι σημαντικό για μένα να νιώθω καλά και την ίδια στιγμή να έχω την εξέλιξη που θέλω. Έχω υψηλές προσδοκίες και μεγάλους στόχους, οπότε χρειάζομαι ανθρώπους στο πλευρό μου με το ίδιο όραμα και που να μπορώ να τους εμπιστευτώ, ώστε να φτάσουμε μαζί σ’ αυτούς τους στόχους.”

“Χρειάζομαι ανθρώπους που να με γνωρίζουν και που μπορώ να είμαι μαζί τους όλη την ώρα. Αυτό μου παρέχει μια ασφάλεια, καθώς κάθε εβδομάδα οι συνθήκες αλλάζουν στο tour. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου σ’ αυτό το διάστημα, τον Λαρς, τον Μπόρις, τον Σέβεριν, τους αγαπώ”,

Ο Ρούνε φέτος έχει αγωνιστεί σε 10 ματς έχοντας κερδίσει τα 7. Εκτός από τον τελικό του Μπρίσμπεϊν, ηττήθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open, πριν αποσυρθεί από τα ημιτελικά του Μονπελιέ λόγω τραυματισμού. 

Ο Δανός αναμένεται να επιστρέψει στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στο τουρνουά επίδειξης του Πατρίκ Μουράτογλου, Ultimate Tennis Showdown (UTS) που διεξάγεται στο Όσλο, ενώ μετά θα ταξιδέψει για το 500άρι τουρνουά στο Ρότερνταμ. 



tennis24.gr