Υπέρ της διεξαγωγής των «παραθύρων» τέθηκε ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος τόνισε πως η συγκεκριμένη διαδικασία προσφέρει επιλογές στις Εθνικές ομάδες και δίνει ευκαιρίες σε περισσότερους παίκτες.

Στη συζήτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατά πόσο τα «παράθυρα» μπορούν να έχουν θετικό πρόσημο συμμετείχε ο Ντομάντας Σαμπόνις σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο άσσος των Κινγκς που μίλησε στο επίσημο site της FIBA, μίλησε για τη σημασία των «παραθύρων»: «Πιστεύω ότι στους αγώνες των “παραθύρων” όπως αυτούς που παίζουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνεται η ευκαιρία να παίξουν παιδιά που έχουν μικρότερη διεθνή εμπειρία και ίσως λιγότερα λεπτά σε παρόμοιους αγώνες ή τουρνουά. Κι αυτό προσφέρει περισσότερες επιλογές τόσο στο προπονητικό επιτελείο όσο και στην ίδια την Εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε νεαρά παιδιά, παίκτες που έχουν λιγότερη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο να αποκτούν πείρα και να είναι έτοιμοι όταν καλούνται να είναι με την ομάδα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια, εστίασε στον Ρόκας Γιοκουμπάιτις και τον Ίγκνας Μπραζντέικις, και αναφέρθηκε στη χημεία των Λιθουανών: «Έχουν κάνει και οι δύο σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής για την Εθνική ομάδα και ξέρω ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Αυτά τα παιδιά μα και πολλοί άλλοι, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα πάνε καλά και θα έχουν θετική επιρροή στην Εθνική ομάδα. Μαθαίνουν γρήγορα και είναι έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις και τις ευθύνες που έρχονται στην Εθνική ομάδα.

Είμαστε όλοι μαζί για να φτιάξουμε ένα πολύ συμπαγές και ενωμένο γκρουπ, έχοντας κίνητρο να βοηθήσουμε κάθε παίκτη της ομάδας να βελτιώνεται και να είναι όλο και καλύτερος χρόνο με το χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά έπρεπε να πάρουμε τη θέση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Αυτή ήταν η μία και μοναδική επιλογή που είχαμε. Μια ομάδα όπως η Λιθουανία πρέπει να είναι παρούσα σε κάθε διοργάνωση και να ανταγωνίζεται τους καλύτερους. Συνεχώς. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε κάθε διοργάνωση και να παίζουμε κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Και τώρα ακόμα περισσότερο μάλιστα, καθώς βλέπουμε ότι το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πολύ, πολύ υψηλό και υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να προκριθούν στα μεγάλα τουρνουά. Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε τη Λιθουανία ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει και τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία: «Θα είναι ένα φανταστικό τουρνουά, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Οι φίλαθλοι θα λατρέψουν να δουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι τρεις χώρες ανυπομονούν πραγματικά για την έναρξη του τουρνουά. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο και το παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερο όσο προχωράμε στη διοργάνωση. Όλα τα συστατικά είναι εκεί, για να έχουμε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά».

Ενώ ολοκλήρωσε μιλώντας και για την κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν οι Λιθουανοί για να φτάσουν στην επιτυχία: «Όλοι παλεύουμε για έναν. Όλοι θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας. Είναι τιμή, τεράστια πηγή υπερηφάνειας για τον καθένα μας να εκπροσωπούμε τη Λιθουανία. Κάθε παίκτης που καλείται να είναι μέλος της ομάδας, είτε παίζει πολύ, είτε λίγο, αισθάνεται το ίδιο και θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τη φανέλα της Εθνικής ομάδας».gazzeta.gr