Ο Carlos Sainz τόνισε πως παρά την pole και το βάθρο της Ferrari στο Μονακό θα είναι δύσκολο να το επαναλάβουν στην συνέχεια της σεζόν.

Η Ferrari πραγματοποίησε στο GP Μονακό μια από τις πιο ικανοποιητικές αγωνιστικές εμφανίσεις της, τόσο στην σεζόν όσο και τα τελευταία δυο έτη. Παρά το λάθος του Μονεγάσκου οδηγού κατά τις κατατακτήριες, το οποίο του κόστισε τον αγώνα, το αγωνιστικό πακέτο του Ιταλικού εργοστασίου ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ισπανός οδηγός προσαρμόστηκε στο νέο μονοθέσιο και στο νέο περιβάλλον της ομάδας καλύτερα από κάθε άλλο στο grid. Η απόδοση του βελτιώνεται όλο και περισσότερο, προσφέρει συστηματικά βαθμούς και πέτυχε το πρώτο του βάθρο μόλις στον 5o του αγώνα με την Ferrari.

Ο Sainz στάθηκε στις αρετές της SF21 που συνάδουν με τα χαρακτηριστικά των στενών δρόμων του Μονακό.

Αν δούμε τα χαρακτηριστικά της πίστας στο Μονακό είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι στον επόμενο γύρο δεν θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε ξανά για την pole ή για βάθρο. Mercedes και Red Bull συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι και δεν θα είναι το ίδιο εύκολο για εμάς. Αυτό το αγωνιστικό τριήμερο θα είναι αρκετά σημαντικό, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα μας δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία. Φυσικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόοδο που εμφανίζουμε.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, τόνισε πως η Ferrari βαδίζει πλέον προς την σωστή κατεύθυνση.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Σε μια πίστα με αργές στροφές μπορεί να έχουμε πάλι κάποιο πλεονέκτημα, αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτές. Για τον λόγο έχουμε δώσει προσοχή στον επόμενο αγώνα στο Baku και σε όποια πίστα θα ακολουθήσει στην συνέχεια. Το μονοθέσιο έχει περιθώρια να βελτιωθεί και σταδιακά θα υπάρξουν περεταίρω αναβαθμίσεις. Ακόμα και όταν έχουμε τεχνικές αποτυχίες, όπως αυτό το τριήμερο, πάντα μαθαίνουμε κάτι περισσότερο.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER