Τι συμβαίνει με τον Αμερικανό; Πώς πάει η αποθεραπεία του; Γιατί καθυστερεί να μπει στο παρκέ; Πότε θα πιάσει μπάλα στα χέρια; Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη δύσκολη όπως εξελίχθηκε, προετοιμασία της φετινής σεζόν στις 22 Αυγούστου. Σήμερα συμπληρώνονται 75 μέρες δράσης και ο Σακιέλ ΜακΚίσικ έχει συμμετέχει σε λιγότερες από 5-6 κανονικές προπονήσεις ενώ έχει αγωνιστεί μόλις 6:12 στην πρεμιέρα της Euroleague όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει τον Παναθηναϊκό στην παράταση.

Τι συμβαίνει με τον Αμερικανό; Πώς πάει η αποθεραπεία του; Γιατί καθυστερεί να μπει στο παρκέ; Πότε θα πιάσει μπάλα στα χέρια; Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις πιάνοντας τα δεδομένα από το καλοκαίρι.

Η παραμονή στις ΗΠΑ και η υπερβολική ξεκούραση

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του νταμπλ έφυγε από την Ελλάδα με προορισμό την πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του. Στο διάστημα που έμεινε στις ΗΠΑ η αλήθεια είναι πως δεν ισορρόπησε καλά μεταξύ ξεκούρασης και ατομικής δουλειάς με αποτέλεσμα να μείνει λίγο πίσω.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας οι αιματολογικές του εξετάσεις δεν ήταν αυτές που έπρεπε και επίσης είχε χάσει λίγα μυϊκά κιλά. Προτιμήθηκε από το σταφ να μην μπει στις πρώτες προπονήσεις ενώ ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να υποβληθεί σε επέμβαση για να διορθώσει το διάφραγμα στη μύτη του. Το συγκεκριμένο πρόβλημα τον ταλαιπώρησε αρκετά την περασμένη σεζόν σε βαθμό μερικές φορές να δυσκολεύεται να αναπνεύσει από τη μύτη.

Για 2-3 μέρες δεν έκανε κάποια άσκηση αφού υπήρχε ο φόβος να χτυπήσει μετά από κάποια επαφή στη χειρουργημένη μύτη. Το σημαντικό ήταν πως δεν είχαν διορθωθεί αρκετά οι δείκτες των επαναληπτικών εξετάσεων που υποβλήθηκε.

Η βελτίωση της κατάστασης και ο τραυματισμός στο ΟΑΚΑ

Όταν ο ΜακΚίσικ πήρε άδεια να γυμναστεί ακολούθησε όπως ήταν φυσικό ατομικό πρόγραμμα. Ηδη είχε μείνει αρκετά πίσω ως προς την αερόβια κατάσταση, δεν είχε τις «ανάσες» να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του και γενικότερα έδειχνε να είναι λίγο πιο αδύναμος ο οργανισμός του.

Μέρα με τη μέρα τα πήγαινε καλύτερα και για αυτό το λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον συμπεριέλαβε στην εφτάδα ξένων για τις ελληνικές υποχρεώσεις αφήνοντας εκτός τον Ίγκνας Μπραζντέικις. Η ώρα της δράσης είχε φτάσει, ο Αμερικανός περιφερειακός αισθανόταν πολύ καλύτερα και είχε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο.

Για αυτό και αγωνίστηκε στην πρεμιέρα της Euroleague στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η σκέψη του Μπαρτζώκα ήταν να τον χρησιμοποιήσει σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί δεν ήταν απόλυτα έτοιμος από πλευράς… αναπνοών. Σε 6:12 σκόραρε ένα δίποντο, έκλεψε μία μπάλα και υπέπεσε σε 2 λάθη. Πρόλαβε όμως να πέσει και με άγαρμπο τρόπο στο παρκέ με αποτέλεσμα να πονάει την επόμενη μέρα.

Γιατί αργεί να επιστρέψει

Το αποτέλεσμα της μαγνητικής εξέτασης έδειξε πως είχε αποκτήσει «ένα μεγάλο οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου». Περίπου στην περιοχή του γόνατος. Αυτομάτως θα έμενε ξανά εκτός προπονήσεων με διαφορετικό τραυματισμό, για περίπου 25 μέρες.

Σε αυτό το διάστημα που δεν μπορούσε να γυμναστεί πήγε αρκετά πίσω ξανά ως προς την αερόβια κατάστασή του. Ο τετρακέφαλος του επίσης έχασε αρκετή από την ισχύ του και έτσι αποφασίστηκε να μην μπει στο γήπεδο. Φανερά εκτός ρυθμού και με πρόβλημα στις… ανάσες, απέχει αρκετά από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Με τον κίνδυνο να χάσουν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα τον «Σακ», αποφασίστηκε να πάει πολύ συντηρητικά. Το πλάνο είναι να μπει στις προπονήσεις με ήρεμο ρυθμό την «διαβλοβδομάδα» (13-20/11), να δουλέψει αρχικά σε ατομικό επίπεδο και σιγά σιγά να μπει με την ομάδα. Στόχος είναι να αγωνιστεί σε επίσημη υποχρέωση του Ολυμπιακού πριν φύγει ο Νοέμβριος.

Σε όλο το παραπάνω διάστημα ο Ολυμπιακός δεν σκέφτηκε ποτέ να διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Ο 58άχρονος τεχνικός τον περιμένει να γυρίσει στις προπονήσεις, να μπει στο ρυθμό των «ερυθρόλευκων» και εν συνεχεία να τον χρησιμοποιήσει αναλόγως.



gazzeta.gr