Η Alfa Romeo ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Sauber F1, κλείνοντας ένα πολυετές συμβόλαιο που θα φτάσει μέχρι και το 2024!

Η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε από το 2018, όταν η Alfa Romeo απλά ήταν ένας χορηγός τίτλου για την ομάδα της Sauber. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, η ομάδα έχει αλλάξει σήμα και τίτλο, όντας πλέον η επίσημη ομάδα της Alfa Romeo στο άθλημα.

Διαπραγματεύσεις σχετικά με συνέχιση αυτής της συμφωνίας γίνονταν για αρκετούς μήνες, με τους νέους κανονισμούς που έρχονται στο άθλημα από το 2022 να συνεισφέρουν στο να παραμείνει η ιταλική φίρμα στο σπορ.

Η επιβεβαίωση της συνεργασίας των δύο πλευρών σημαίνει επίσης πως τουλάχιστον ένας οδηγός της ομάδας θα προέρχεται από την Ακαδημία Νέων Οδηγών της Ferrari και για τα επόμενα χρόνια.

Ο Antonio Giovinazzi είναι οδηγός της ομάδας αυτή τη στιγμή και μέλος της οικογένειας της Ferrari, ενώ ο Callum Ilott είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας φέτος, κάνοντας εμφανίσεις κυρίως σε δοκιμές. Οι Mick Schumacher αλλά και Robert Shwartzman είναι επίσης εν δυνάμει μελλοντικοί οδηγοί της ομάδας του Hinwil.

“Ως μια ιστορική φίρμα της αυτοκίνησης στην Ιταλία, η Alfa Romeo γεννήθηκε στις πίστες”, δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo. “Σήμερα, δηλώνουμε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να τιμάμε αυτό το αγωνιστικό DNA, τοποθετώντας το στην καρδιά του μέλλοντός μας ως φίρμα. Μας κινεί το πάθος και η τελειότητα”.

“Η F1 αντιπροσωπεύει ένα εργαστήριο τελευταίας τεχνολογίας για τον μελλοντικό εξηλεκτρισμό των οχημάτων μας, πλήρως συμβατό με το όραμά μας για τα μελλοντικά χρόνια. Επιπλέον, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συνεπάγεται και την ασύγκριτη παγκόσμια προβολή που θέλουμε να έχουμε για ένα πετυχημένο μέλλον”.

Ο επικεφαλής της ομάδας στη F1, Fred Vasseur, δήλωσε: “Η Alfa Romeo ήταν μια εξαιρετική συντροφιά για εμάς τα τελευταία χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με τα κεφάλαια της σχέσης μας που βρίσκονται μπροστά μας”.

“Οι νέοι κανονισμοί μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τα μπροστά και ακράδαντα πιστεύω πως βρισκόμαστε σε μια τέλεια θέση ώστε μαζί να εξελιχθούμε. Ανυπομονούμε για το κοινό μας μέλλον και για το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να ανελισσόμαστε στο grid”.

“Η σχέση αυτή είναι επίσης πολύ σημαντικό για την εταιρεία μας ως σύνολο, πέρα από την πίστα: η δουλειά που έχουμε κάνει στον κόσμο της αυτοκίνησης έχει δείξει το εύρος της τεχνολογίας και των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Sauber Engineering και είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την Alfa Romeo πάνω σε νέα και συναρπαστικά νέα project που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας”.

Ο Γάλλος πρόσθεσε επίσης: “Η Alfa Romeo δεν είναι απλά ένας σημαντικός συνεργάτης με τον οποίο δουλεύουμε από κοινού, αλλά μια φίρμα που δείχνει πως οι σκοποί μας είναι σοβαροί. Η συνέχιση της συνεργασίας μας θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα σταθερό περιβάλλον, κάτι που δείχνει πως έχουμε μια πραγματική σχέση που υπερβαίνει τα όρια μιας χορηγίας”.

“Είμαστε και οι δύο προσηλωμένοι στο να διαμορφώσουμε μια ομάδα αλλά και τη φίρμα καθώς συνεχίζουμε, ώστε να φέρουμε την Alfa Romeo και πάλι στην κορυφή της οικογένειας του μηχανοκίνητου αθλητισμού: για την ομάδα αυτή η τόνωση του image της είναι τεράστιας σημασίας επίσης”.

Η Alfa Romeo έχει μέχρι στιγμής ένα δύσκολο 2021. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, με μόλις δύο βαθμούς, αποτέλεσμα συγκομιδής δύο 10ων θέσεων.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER