Επιστροφή στα θρανία με έξαρση γρίπης και ιογενών λοιμώξεων αλλά και με πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Την ιδια ώρα, οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων παραμένουν μεγάλες και κυρίως σε σκευάσματα για τα παιδιά.

Έως και 5 μέρες απουσιών λόγω γρίπης ως τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται. Απαιτείται βεβαίωση από δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο ή από γιατρό.

Συνεχίζεται το «σαφάρι» για φάρμακα

Το «σαφάρι» για την εύρεση βασικών φαρμάκων συνεχίζεται από πολλούς ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί ευελπιστούν πως τις επόμενες μέρες θα βρεθούν στα ράφια τους σκευάσματα που είναι στην κορυφή της ζήτησης με πρώτα τα εισπνεόμενα που έχουν εξαφανιστεί.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Πολλοί ασθενείς που απευθύνονται σε διάφορα φαρμακεία επιβαρύνονται με το σύνολο του φαρμάκου και όχι μόνο με το ποσοστό συμμετοχής επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ζητά να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης μιας ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγής, μέσω του συστήματος ΗΔΙΚΑ σε περισσότερα από ένα φαρμακεία.

Για κυβερνητική ανοχή στην κερδοσκοπία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με το Προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

«Για ακόμα μία φορά βλέπουμε τις γνωστές δικαιολογίες ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που έχουν την ευθύνη να διατάξουν ελέγχους στην αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Πάντοτε φταίει κάτι άλλο πλην της κυβέρνησης. Οι παράλληλες εξαγωγές και ο ανεπαρκής σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας γιγάντωσαν το πρόβλημα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε ετοιμότητα για επιπλέον μέτρα βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία δεν αναμένεται ωστόσο να κλείσουν μονάδες ή τμήματα όπως συνέβη στην έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού.megatv.com