Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στάθηκε στον ρατσιμό που έχει βιώσει και στον χειρότερο σχόλιο που είχε ακούσει στο γήπεδο.

Στον ΣΚΑΙ μίλησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και στάθηκε στις φορές που παραλίγο να ξεφύγει, στον ρατσιμό και το χειρότερο περιστατικό που βίωσε, αλλά και στον Γιάννη Αντεκούνμπο και τη σχέση τους.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το ότι μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας: «Δεν είχα ποτέ αυτή την ανάγκη των αυτοκινήτων, της δόξας. Εμένα μου άρεσε να παίζω μπάσκετ όλα τα παρελκόμενα ήταν δευτερεύοντα».

Για το αν ένιωσε ποτέ ότι παραλίγο να ξεφύγει: «Ένιωσα πολλές φορές ότι μπορεί να πάω να ξεφύγω αλλά γενικά σαν χαρακτήρας μου αρέσει να είμαι πολύ κλειστός. Μου άρεσε να μένω σπίτι με την οικογένειά μου και μέχρι εκεί».

Για την γνωριμία με τη σύζυγό του: «Τη γυναίκα μου τη γνώρισα τυχαία. Ήταν φοιτήτρια τότε και δούλευε σε ένα μαγαζί στην Καλλιθέα. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά ήταν μία διαδικασία. Δεν είχε ιδέα ποιος είμαι και τι κάνω όταν γνωριστήκαμε. Αυτό μας διευκόλυνε είναι η αλήθεια».

Για το αν κάποιο από τα δύο παιδιά του θέλει να παίξει μπάσκετ: «Ο γιος μου θέλει να παίξει μπάσκετ. Δεν είναι δουλειά μου να αποτρέψω τα παιδιά μου από το να κάνουν κάτι. Δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, προσπαθώ να τα ενθαρρύνω».

Για το χειρότερο σχόλιο που έχει ακούσει σε γήπεδο σαν παίκτης: «Το μόνο σχόλιο που μπορώ να ξεχωρίσω είναι αυτό που μου κάνανε όταν έπαιζα στο Ισραήλ. Μου είχε πει κάποιος κάτι πολύ άσχημο. Τελειώσαμε έναν αγώνα μεταξύ ομάδων με μεγάλη έχθρα και γύρισε ένας και μου είπε, “θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου»

Για τον ρατσισμό: «Δυστυχώς ο ρατσισμός είναι κομμάτι της ζωής για κάποιον που είναι διαφορετικός».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ρατσισμό που βίωσε: «Όταν ξεκινούσε, το εύκολο που έλεγαν ήταν ότι ήθελαν να τον βάλουν επειδή είναι έγχρωμος. Αυτό δεν ίσχυε όμως. Ο Γιάννης είχε τις ικανότητες, την αγάπη για το μπάσκετ και έφτασε ψηλά».

Για την σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι δύσκολο να τον βρεις στο τηλέφωνο. Όπως κάθε αθλητης, μετά το τέλος ενός αγώνα το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να μιλήσει στο τηλέφωνο για μπάσκετ. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, που δουλεύει πολύ σκληρά. Αυτό φαίνεται επειδή πριν φτάσει εκεί που είναι έκανε 5-6 δουλειές την μέρα για να βοηθήσει την οικογένειά του».

gazzeta.gr