Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 41 χρόνια κάθειρξη είναι η τιμωρία του δικαστηρίου για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης από τον Κολωνό. Να σημειωθεί ότι τα εκτιτέα χρόνια σε αυτή την περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 20 έτη.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του βασικού κατηγορούμενου να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Η 38χρονη αθωώθηκε μεν από τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της, ωστόσο της επιβλήθηκε χρηματική ποινή για εκβίαση.

Στον 3ο βασικό κατηγορούμενο, τον «Μιχάλη», το δικαστήριο επίσης αρνήθηκε να αναγνωρίσει ελαφρυντικά και συνολική του ποινή είναι τα 24 χρόνια για διακεκριμένη μαστροπεία και πορνογραφία. Και σε αυτή την περίπτωση τα εκτιτέα χρόνια δεν ξεπερνούν τα 20 έτη.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους – το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου – η ποινή κατά περίπτωση είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Η δίκη συνεχίζεται και πάλι κεκλεισμένων των θυρών για τη συγχώνευση των ποινών και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.



megatv.com