Λίγο πριν δώσει νέα κατάθεση στις Αρχές και κατονομάσει κι άλλους άνδρες ως βιαστές της, η 12χρονη δέχθηκε, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, επίθεση με μαχαίρι από κουκουλοφόρο στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της εκτός Αθηνών. Η επίθεση προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, με την αντιεισαγγελέα ανηλίκων να ζητεί αυξημένη επιτήρηση του παιδιού.

Η δικηγόρος της ανήλικης ζήτησε το πρωί να καταθέσει εκ νέου η 12χρονη, καθώς, όπως λέει, όσο περνά το καιρός, επανέρχονται στην μνήμη του παιδιού και άλλες εφιαλτικές στιγμές.

«Θέλουν να την τρομοκρατήσουν»

Η γιαγιά της 12χρονης καταγγέλλει ότι είχαν αποπειραθεί ακόμα και να αρπάξουν το παιδί από την αυλή του σπιτιού κι ότι η αστυνομία δεν το προστατεύει.

«Τέταρτη απόπειρα, πάνε να το σκοτώσουν το παιδί. Πάει το παιδί έξω στην αυλή να παίξει, πάει να χαϊδέψει ένα γατάκι, σταματάει ένα αυτοκίνητο, του πιάνει το χέρι, το τράβαγε να το βάλει στο αυτοκίνητο».

Με ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Το σπίτι όπου μένει η ανήλικη επιτηρείτο από περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δε φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Καταγγέλλουν σχεδιασμένη επίθεση

Ένας άνδρας, με καλυμμένο το πρόσωπο και φορώντας ποδονάρια, προφανώς για να μην αφήσει αποτυπώματα ούτε DNA, προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού. Η 12χρονη εμπόδισε την εισβολή, όμως ο δράστης πρόλαβε να μαχαιρώσει στο χέρι.

Το κοριτσάκι άρχισε να φωνάζει και ο κουκουλοφόρος εξαφανίστηκε.

«Είναι δεδομένο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να της δημιουργήσουν φόβο τρόμο και ανησυχία είτε από αυτούς που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι είτε από αυτούς που πρόκειται να κατονομάσει η 12χρονη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Λύτρας.

«Πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης το Σάββατο, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου μόλις βγήκε από το σπίτι και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντας του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν για την αδελφή του», δήλωσε η μητέρα της 12χρονης.

Πολιτική κόντρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι αδιαφορεί για την ασφάλεια της ανήλικης, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να μιλά για μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στο δράμα ενός παιδιού.

«Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τον τρόμο που ζει το κοριτσάκι. Όλοι εκτός από Την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που το έχουν εγκαταλείψει χωρίς φύλαξη χωρίς ψυχολογική υποστήριξη χωρίς καμία βοήθεια να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Με αφορμή αυτήν την υπόθεση, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους, προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να ξεφύγουν απ’ τα δίχτυα διαφόρων κυκλωμάτων που τα απειλούν», δήλωσε το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι μετά την καταγγελία της επίθεσης, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι υπηρεσίες.

Εισαγγελική παρέμβαση

Μετά τις καταγγελίες της οικογένεια της 12χρονης περί προσπάθειας εκφοβισμού της προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά, η αρμόδια ανώτατη εισαγγελέας ζητά να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ανήλικης, που έχει σηκώσει ήδη στους ώμους της φορτίο δυσανάλογο για το νεαρό της ηλικίας της και το ζήτημα πέρα από την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι η προστασία της ζωής του παιδιού που στη δίκη θα είναι και η ανάγκη μάρτυρας κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην σκιά των τελευταίων επιθέσεων που έχει δεχθεί η 12χρονη, η οποία ζει με τη θεία της, αλλά χωρίς βοήθεια ή συνδρομή από την Πολιτεία, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το παιδί, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη, ζήτησαν να καταθέσει συμπληρωματικά το παιδί, καθώς έχει να υποδείξει στις Αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.megatv.com