Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μονακό (08/03, 22:00) για το ξεκίνημα της«διαβολοβδομάδας» και ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στους παράγοντες που αποτελούν τα κλειδιά του ματς.

Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού για την διπλή εβδομάδα της EuroLeugue ξεκινούν με το ταξίδι για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με τη Μονακό (08/03, 22:00). Λίγο πριν την αναχώρηση των «πρασίνων» ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στη δύσκολη πορεία που υπάρχει μπροστά στην ομάδα του, αλλά και στα πρόσωπα που διαθέτει η Μονακό.

Αρχικά, δήλωσε: «Είναι μια εβδομάδα ιδιαίτερα απαιτητική αυτή που διανύουμε καθώς έχουμε να δώσουμε τρία παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Γενικότερα έχουμε εννιά ματς σε 25 ημέρες και πρέπει να ανταποκριθούμε. Η Μονακό είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, πολύ αθλητική, πολύ ταλαντούχα και ιδιαίτερα σκληρή στην άμυνα. Εμείς θα πρέπει να διαχειριστούμε τόσο την κούραση όσο και τους τραυματισμούς για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το παιχνίδι».

Όσον αφορά τα σημεία-κλειδιά του αγώνα και το δίδυμο ΤζέιμςΟκόμπο, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Ξεκάθαρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί στην άμυνα, να ματσάρουμε την ενέργεια που βγάζουν ως ομάδα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς η Μονακό διαθέτει αρκετούς παίκτες που πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και η άμυνα στους εξαιρετικούς παίκτες που έχουν σε iso καταστάσεις. Δεν είναι μόνο ο Τζέιμς και ο Οκόμπο. Πρέπει γενικότερα να παίξουμε πολύ καλή άμυνα απέναντι σε όλους τους παίκτες της Μονακό και το βασικότερο να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ σε κάθε χαμένη τους επίθεση».

gazzeta.gr