Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επέτρεψε στον τεχνικό που του πήρε το Πρωτάθλημα, τον Σπαλέτι, να δει τον τελευταίο του χρόνο συμβολαίου σε ένα αγρόκτημα στην Τοσκάνη, είχε ως ισχυρός άνδρας της ομάδας το καθήκον να βρει προπονητή που να αντικαταστήσει τον τεχνικό που έγραψε ιστορία.

«Από σήμερα θα δω μια λίστα υποψηφίων», είχε πει ο Ντε Λαουρέντις τον Ιούνιο. «Αρχικά είχε 22 ονόματα αλλά μετά ανέβηκε στα 40», ήταν το συμπληρωματικό σχόλιο. Ο Ράφα Μπενίτεθ έβαλε τον εαυτό του στο κάδρο. Ο Λουίς Ενρίκε εμφανίστηκε στο προσκήνιο, όπως και ο Γκαλτιέ. Ο Σόουζα είχε το background της δουλειάς στη Σαλερνιτάνα.

Στο τέλος, ο Ντε Λαουρέντις εμπιστεύθηκε τον Ρούντι Γκαρσία, ελπίζοντας και ποντάροντας στο ότι θα τα καταφέρει. Μία δεκαετία πριν όταν ο Ντε Ρόσι είχε αναζητήσει το όνομα του Γκαρσία στο Google είχε βρει ένα βίντεο που έπαιζε κιθάρα. Η προπονητική υπόσταση του Ρούντι Γκαρσία είναι εντελώς διαφορετική πια.

Ο Γκαρσία εξέπληξε τους πάντες εκείνη την εποχή, σημειώνοντας ρεκόρ στη Serie A με νίκες στους πρώτους 10 αγώνες της σεζόν. Φοβούμενος ότι θα έχανε το Πρωτάθλημα ο Αντόνιο Κόντε πίεσε τους παίκτες του στη Γιουβέντους πιο σκληρά από ποτέ και έφτασε στους 102 βαθμούς, η πιο μεγάλη επίδοση ever στην Ιταλία.



gazzeta.gr