Ο Λουκ Σίκμα μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του στον Ολυμπιακό και αφού εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη νέα σεζόν υπογράμμισε ότι αποτελεί ξεχωριστός παίκτης και ότι δεν πήγε στην ομάδα για να… γεμίσει τα παπούτσια του Βεζένκοβ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Η μεταγραφή αυτή αποτελεί step up για την καριέρα μου, καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη» ανέφερε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ και συνέχισε:

«Το συμβόλαιό μου με την Άλμπα ολοκληρώθηκε και ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ξέρω τι τύπος παίκτη είμαι και με τον τρόπο που παίζω θα ταιριάξω τέλεια στην ομάδα. Για να είμαι ακριβής, σε ότι έχει να κάνει με το καθαρά μπασκετικό κομμάτι, για εμένα είμαστε ο τέλειος συνδυασμός (‘the perfect match’)! Επίσης, το ότι θα έχω την ευκαιρία να ζήσω σε μια τόσο όμορφη πόλη της Ελλάδος, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να προσπεράσω».

Αναφορικά με το υπάρχει περισσότερη πίεση επειδή θα κληθεί να… γεμίσει τα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοβ, ο Λουκ Σίκμα: «Δεν το βλέπω έτσι. Είμαι ξεχωριστός παίκτης και θα ήταν λάθος να το δω ότι έρχομαι να γεμίσω τα παπούτσια ενός παίκτη, όπως είναι εκείνος. Έρχομαι για να παίξω το δικό μου παιχνίδι και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της. Για εμένα τα πράγματα είναι τόσο απλά!»

Για τα όσα θα προσφέρει στον Ολυμπιακό, ο Σίκμα είπε: «Εμπειρία, ανταγωνιστικότητα και την ικανότητα να κάνω διαφορετικά πράγματα στο παρκέ. Επίσης, πάντα προσπαθώ να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου. Όπως είπα και πριν, στόχος μου είναι να συνεισφέρω με οποιοδήποτε τρόπο και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει όλους της τους στόχους».

Όσο για τους φίλους του Ολυμπιακού; «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι στα παρκέ με τα ερυθρόλευκα και θα νιώθω αυτή τη διάσημη ενέργεια και στήριξη που δίνουν στην ομάδα. Θα σας δω σύντομα!».gazzeta.gr