Στην ATP μίλησε ο Γιανίκ Σίνερ ενόψει της αγωνιστικής του πρεμιέρας στα Nitto ATP Finals του Τορίνου (12-19/11), όπου και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο πρώτο ματς της φετινής διοργάνωσης, αύριο Κυριακή (12/11) στις 15:30 GR.

Ο 22χρονος Ιταλός είπε τα καλύτερα για τον No6 του κόσμου, δείχνοντας παράλληλα την ανυπομονησία του για τον αγώνα, ενώ μίλησε τόσο για τις συνθήκες αγώνα που του αρέσει να βρίσκεται, όσο και για την πρώτη του συμμετοχή στα τελικά της ATP πριν 2 χρόνια.

Σχετικά με τον Τσιτσιπά, είπε: “Το σερβίς είναι η μεγάλη του δύναμη, παίζει πολύ καλά και διατηρεί υψηλή την ένταση. Βγάζει αρκετή ένταση στο κορτ και προσπαθεί να ανεβαίνει πιο πολύ στο φιλέ, οπότε δεν θα είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ανυπομονώ για τον αγώνα, θα είναι το πρώτο ματς στο τουρνουά και για τους δυο μας”.

“Μου αρέσει να παίζω υπό πίεση. Μου αρέσει να παίζω σε tie-break, να παίζω κρίσιμους πόντους, γιατί εκεί θα δεις ποιος έχει αυτό το παιχνίδι. Και νιώθω πως προσπαθώ να κερδίζω όσο περισσότερο γίνεται τους κρίσιμους πόντους. Αυτό είναι που σε κάνει και να ωριμάζεις. Είμαι εδώ επειδή θέλω να κερδίσω, αλλά επίσης θέλω και να αποκτήσω εμπειρία για τα επόμενα χρόνια”

Για την πρώτη του συμμετοχή στα Finals, είπε: “Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Η σύνδεση που ένιωσα με τον κόσμο ήταν τρομερή και ελπίζω να είναι και φέτος έτσι. Το κοινό θα με στηρίξει σίγουρα στις καλές στιγμές, αλλά ελπίζω να το κάνει και στις δύσκολες στιγμές, όταν θα βρίσκομαι υπό πίεση. Ο κόσμος μου δίνει θετική ενέργεια και ελπίζω να μπορέσω να τη μετατρέψω σε τένις υψηλού επιπέδου.”



tennis24.gr