Στο πρώτο του Grand Slam τουρνουά, ως Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και με τίτλο στο γρασίδι, θα αγωνιστεί ο Γιάνικ Σίνερ στο Wimbledon Championships.

Ο Ιταλός τενίστας είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο τη σεζόν που διανύουμε, έχοντας το εκπληκτικό ρεκόρ 38-3 σε 41 αγώνες που έχει δώσει μέσα στη χρονιά.

Από τα 8 τουρνουά που έχει αγωνιστεί, ο Σίνερ έχει κατακτήσει τα 4 σε Μελβούρνη, Ρότερνταμ, Μαϊάμι και Χάλε ενώ έχει τρεις ακόμη ημιτελικούς (Indian Wells Masters, Monte Carlo Masters, Roland Garros) και μια απόσυρση στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open λόγω τραυματισμού.

Ο 22χρονος Σίνερ, θα αγωνιστεί στο 4ο Wimbledon έχοντας έναν αποκλεισμό στον 1ο γύρο στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2021 ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και το 2023 έως τους “4” καλύτερους του ιστορικού θεσμού.

Φέτος, ο Σίνερ πηγαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο Λονδρέζικο Major αφού είναι το Νο1 του κόσμου ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε και τον πρώτο χορτάρινο τίτλο της καριέρας του, παίζοντας εκπληκτικό τένις στο γρασίδι του Χάλε.

Ο κάτοχος 14ων τίτλων συνολικά στην καριέρα του, είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Λονδίνο αν και χθες προσπάθησε να αποβάλλει αυτόν τον χαρακτηρισμό από πάνω του, χρίζοντας φαβορί τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εφόσον ο Σέρβος αγωνιστεί στο Championships.

Το Wimbledon ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (01/07) ενώ η πολυαναμενόμενη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

 



tennis24.gr