Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Γιάνικ Σίνερ μετά τη νέα σπουδαία επιτυχία μέσα στη χρονιά, με την κατάκτηση του Miami Masters.

Ο Ιταλός έπαιξε σπουδαίο τένις κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων στη Φλόριντα και με δύο επιβλητικές νίκες στα ημιτελικά και τον τελικό κόντρα σε Μεντβέντεφ και Ντιμιτρόφ, πανηγύρισε τον δεύτερο ATP Masters 1000 τίτλο της καριέρας του και τρίτο στη φετινή χρονιά μετά τη Μελβούρνη και το Ρότερνταμ.

Πλέον, ο Σίνερ έχει 25 νίκες στα τελευταία 26 παιχνίδια που έχει δώσει στο tour, αναγκάζοντας τον Ντιμιτρόφ να τον χαρακτηρίσει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο.

“Είμαι πολύ υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Δυσκολεύτηκα λίγο αυτή την εβδομάδα. Δεν είχα πολύ χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτό το court οπότε ήξερα από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο. Καθώς το τουρνουά εξελισσόταν, ένιωθα ολοένα και καλύτερα. Η σημερινή απόδοση ήταν πραγματικά πολύ καλά. Είμαι υπερήφανος πως διαχειρίστηκα την κατάσταση. Δεν ήταν εύκολο. Ηταν δύο πολύ, πολύ καλές εβδομάδες” είπε χαρακτηριστικά ο Σίνερ.

Ο Ιταλός, μετά την επιτυχία του στο Μαϊάμι και τη συνολική του απόδοση τους τελευταίους μήνες, ανέβηκε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ και πλέον θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στον πρωτοπόρο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου.

Σύμφωνα με τον Σίνερ, το κλειδί της επιτυχίας είναι να ζει την στιγμή…

“Μένω στην παρούσα στιγμή. Ότι έχει γίνει, έχει γίνει. Απλώς προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς. Και επίσης να απολαμβάνω τη στιγμή. Αυτή είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις αν αυτή είναι η τελευταία φορά ή όχι. Πρέπει να το απολαμβάνουμε. Τώρα έρχεται ένα νέο κεφάλαιο, έρχεται η χωμάτινη περίοδος, κάτι τελείως διαφορετικό. Ας δούμε πώς θα παίξω στο εξής. Αλλά σίγουρα, η σεζόν στα hard courts μέχρι τώρα, ήταν πολύ καλή”

Επόμενο τουρνουά για τον υπερφορμαρισμένο Ιταλό, το Monte Carlo Masters που ξεκινάει στις 7 Απριλίου στο Μονακό.

 

 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW

 



tennis24.gr